Társoldalunk:

Nem tudott nyerni a Diósgyőr, továbbra is utolsó - videó

2021.02.26. 21:51

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a Mezőkövesd 2-2-es döntetlent ért el a Diósgyőr vendégeként a borsodi rangadón. 

A jelenlegi leghosszabb veretlenségi sorozattal rendelkező Mezőkövesd a sereghajtó Diósgyőr otthonába látogatott.

Érdekesség, hogy a két csapat három napon belül másodszor csapott össze. Legutóbb a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében találkoztak, akkor a Mezőkövesd házigazdaként 2-0-ra nyert és bejutott a legjobb nyolc közé. Igaz, azon a meccsen mindkét együttes felforgatott kerettel játszott.
A két együttes mérlege kiegyenlített volt az élvonalban, hat-hat diósgyőri és mezőkövesdi siker mellett négy döntetlen született a fordulót megelőzően.Az összecsapás a DVTK számára kezdődött jobban, ugyanis a 15. percben Hegedüs szöglete után Goran Milovic volt eredményes. Nyolc bajnoki mérkőzésén ez volt az első gólja a horvát védőnek az NB-ben.

Pintér Attila csapata 384 perc után kapott ismét gólt vendégként.Egy perccel később ismét a hazaiak előtt adódott helyzet, Grozav lőtt 17 méterről nem sokkal fölé.

A 27. percben aztán kiegyenlített a Mezőkövesd. Martin Chrien tette remekül maga elé a labdát, majd estében bepasszolta a kapus mellett. A 25 éves szlovák középpályás hetedik mérkőzésén az első találatát szerezte a Mezőkövesdben.
A mezőkövesdieknek nehezen megy a gólszerzés idegenben, három gólnélküli mérkőzés után sikerült ismét betalálniuk.A szünetben Zoran Zekic cserékkel próbált frissíteni az együttesén.

A folytatásban kiegyenlített volt a játék. A csapatok keresték a fogást, kevés helyzet alakult ki, a küzdelem dominált.

A DVTK pontot szerzett a Mezőkövesd ellenForrás: dvtk.eu

A fordulás után fél perc sem kellett, hogy ziccerbe kerüljön a Mezőkövesd. Vadnai bedobása után Cseri és Jurina játszotta át a teljes hazai védelmet, majd Cseri lőtt kissé sután.

Azonban a második félidő jelentős részében a Mezőkövesd kapuja előtt adódtak izgalmak. Előbb Hegedüs próbálkozott 24-méterről, majd a szünetben beálló Pikk és Drazic hozott össze kis híján gólt. A 71. percben Drazic négy védő gyűrűjében gyönyörűen csinálta meg magának a lövőhelyzetet, de Szappanos nagyot védet.

Majd a 83. percben jött a hidegzuhany.
Nesterov ért bele kézzel a labdába a tizenhatoson belül, amiért Pintér játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Ivanovski állt és magabiztosan lötte a kapu jobb oldalába.

A Mezőkövesd viszont ezúttal sem adta fel, és három perccel később ismét kiegyenlített. Cseri fejelte Farkas Dániel elé a labdát, aki a kapu közepébe fejelt.

A hátralévő időben már újabb nagy lehetőség nem adódott a mérkőzésen.

Drámai végjátékot hozott a DVTK-Mezőkövesd mérkőzésForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezzel az eredménnyel a diósgyőriek továbbra is a tabella utolsó helyén állnak, míg a jelenlegi leghosszabb veretlenségi sorozattal rendelkező Mezőkövesd tovább javította a kilenc találkozóból álló klubrekordját.