Társoldalunk:

A Budafok legyőzte a Kisvárdát az NB I-ben

2021.02.27. 16:39

A labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában a Budafok 2-0-ra legyőzte a Kisvárdát a Promontor utcai stadionban.

Hét közben mind a két csapat továbbjutott a MOL Magyar Kupában, a Budafok Pakson, a Kisvárda Szombathelyen nyert. A bajnoki tabellán a vendégek állnak jobban, nyolc pont a két csapat közti különbség, ugyanakkor a legutóbbi négy bajnokikat, ha úgy tetszik, az aktuális formát összevetve, Csizmadia Csaba csapata áll jobban. A szabolcsiak vendégként november 8. óta nyeretlenek, a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijukból hármat elveszítettek. 

A Kisvárda remekül kezdte a meccset, már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést, de a háromszoros román válogatott Claudiu Bumba közeli lövése a kapufán csattant. A következő helyzet ismét a vendégek előtt adódott. A 13. percben Jaroslav Navrátil baloldali beadására Jardim Viana érkezett, és a kapu fölé pörgetett. A folytatásban is a Kisvárda akarata érvényesült, a Budafok nem tudott helyzeteket kialakítani. A következő vendéglehetőségre a 34. percig kellett várni. Egy legurított szabadrúgás után Claudiu Bumba tüzelt 30 méterről, a bombát Bese Balázs szögletre ütötte.

Az első félidőben a Budafok ugyan többet birtokolta a labdát, de Csizmadia Csaba együttesének nem hogy kaput eltaláló lövése, de még lövési kísérlete sem volt.

A Budafok rendkívül fontos három pontot szerzett az NB I-benForrás: Budafoki MTE/Facebook

A második félidőben megfordult a játék képe, a Kisvárda birtokolta többet a labdát, viszont a Budafoknak voltak, ráadásul a XXII. kerületi csapat az első két lövéséből két gólt szerzett.

A 69. percben Ihrig-Farkas Sebestyén kapott egy indítást a jobbszélen, tologatta a labdát, majd középre nyesett, a lecsúszott a beadás azonban meglepte Dombó Dávidot, aki fölött étszállt a labda és a jobb felső sarokban landolt.

A kisvárdaiak még fel sem ocsúdtak az első bekapott gól után, mehettek máris újra közepet kezdeni, ugyanis a 70. percben Kovács Dávid 20 méteres lövése utat talált a bal alsó sarokba.

 Az utolsó húsz perc viszonylag eseménytelenül zajlott, a Kisvárda teljesen feladta a második bekapott gól után, a Budafok pedig nem erőltette az újabb gól megszerzését, így az eredmény már nem változott.

Ezzel a győzelemmel a Budafok feljött a tabella nyolcadik helyére, a Kisvárda továbbra is a hetedik.