Társoldalunk:

Megint bohócot csinált magából egy angol bíró - videó

2021.02.27. 22:10

A West Bromwich Albion házigazdaként 1-0-ra legyőzte szombaton a Brightont az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. A találkozó mégsem arról marad emlékezetes, hogy a WBA sorozatban hét nyeretlenül megvívott Premier League-meccs után tudta ismét begyűjteni mindhárom három pontot, hanem Lee Mason játékvezető kapitális hibájáról, aki a saját figyelmetlensége miatt előbb megadott, majd visszavont egy brightoni találatot.

A találkozó 29. percében a Brighton játékosa, Lewis Dunk készült elvégezni egy szabadrúgást. A mellette álló Lee Mason egyszer csak a sípjába fújt – ezzel jelt adva, hogy el lehet lőni a labdát –, mire Dunk a kapu közepébe lőtt miközben a WBA kapusa éppen a sorfalat igazgatta.

Csakhogy mielőtt a labda áthaladt volna a gólvonalon, Mason játékvezető újra a sípjába fújt, mert valószínűleg így akarta korrigálni az első, elsietett sípszót. Az angol játékvezető azonban a brightoni focisták győzködése után érvényesnek ítélte a találatot, viszont a VAR-szobából néhány perc után úgy ítélték meg, hogy a gól szabálytalan körülmények között született, így visszavonták a gólt.

Az eset után Jeff Stelling, a SkySports újságírója és a korábbi angol válogatott játékos, Paul Merson is percekig nevetett, és nem értették, mit művelt Mason.

A Brighton pedig 1-0-ra elvesztette a meccset, pedig simán meg is nyerhette volna, ugyanis az első félidőben Pascal Gross, a másodikban pedig Danny Welbeck is kapufára lőtt egy tizenegyest.