Társoldalunk:

Felcsúton nyert a kiesés ellen küzdő Honvéd

2021.02.27. 18:56

A labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában a Puskás Akadémia 2-1-re kikapott a Budapest Honvédtól a felcsúti Pancho Arénában, így Hornyák Zsolt csapata először vesztett bajnoki meccset a tavaszi szezonban, a Honvéd pedig megszerezte első győzelmét a február 15-én kinevezett Horváth Ferenccel.

Hét közben a Puskás Akadémia és a címvédő Budapest Honvéd is kiesett a MOL Magyar Kupából. A Puskás Akadémia van jobb passzban, a bajnokságban a Ferencváros elleni hazai döntetlen óta sorozatban öt mérkőzést nyert meg. A Pancho Arénában október 30. óta veretlen, ez a széria ráadásul pont a Bp. Honvéd elleni 1-0-val indult. Horváth Ferenc eddig két tétmérkőzésen irányította a kispestieket, mindkettőt egy góllal elveszítették, egyaránt idegenben – igaz, a ZTE elleni kupameccset hosszabbításban. 

Horváth Ferenc csapata nagyott küzdött a hétközi Magyar Kupa-meccsenForrás: Balogh Dávid/honvedfc.hu

A találkozót Horváth Ferenc csapata kezdte jobban, de sokáig nem tudott igazán komoly helyzetet kialakítani. A hetedik percben Tóth Balázsnak kellett védenie Gazdag Dániel hétméteres, középre tartó lövését. A 14. percben a jobbszélen felfutó Mohamed Mezgrani lőtt el kapásból egy lekészített labdát, de a kísérlete elkerülte a Puskás kapuját.

A 18. percben aztán a semmiből szerzett vezetést a Puskás Akadémia. Josip Knežević 19 méteres szabadrúgása megpattant Hidi Patrik vállán, ez teljesen becsapta a jobbra mozduló Tomáš Tujvelt, a labda pedig nagy ívben bepattant a kapu közepébe.

A 27. percben újabb gólt szerezhetett volna a Puskás. Alexandru Baluta baloldali szögletére Szolnoki Roland érkezett, kilenc méterről kapura fejelt, de a labda pont a középen helyezkedő Tujvel kezében landolt.

A 30. percben aztán kiegyenlített a Honvéd. Tamás Krisztián verte meg a balszélen Szolnoki Rolandot, a középre tekert labdáját pedig a berobbanó Gazdag Dániel fejelte a bal felső sarokba.

Az egyenlítőgól után ismét a Puskás Akadémia lendült támadásba. A felcsúti csapat több nagy helyzetet is kialakított, az utolsót az első félidő hosszabbításában. A magyar válogatott Nagy Zsolt vett át egy hosszú indítást, az első lövése visszapattant Batik Bencéről, majd másodszor tisztán lőhetett kapura, de Tujvel hatalmasat védett.

A második félidőt a Honvéd kezdte jobban. Az 50. percben Tamás Krisztiánnak volt egy ígéretes lövése, négy perccel később pedig Mezgrani lőtt az oldalhálóba a 16-os sarkáról. Az 55. percben a Puskás is veszélyeztetett. Deutsch László baloldali beadását Kiss Tamás csúsztatta meg, de a labda elkerülte a kaput.

Az 59. percben a Honvéd majdnem lemásolta az első félidőben szerzett gólját.Ezúttal is Tamás Krisztián tekert középre, az érkező Gazdag kapura fejelt, Tóth Balázs azonban szögletre tudta ütni a kapu bal oldalába tartó labdát. Egy perccel később Batik Bence is gólt fejelhetett volna, de a kispesti védő nyolcméteres kísérlete elszállt a kapu fölött.

Gazdag Dániel volt a Honvéd nyerőembereForrás: Balogh Dávid/honvedfc.hu

A 72. percben tizenegyest kapott a Honvéd. Nagy Dominik gyönyörű sarkazása után Hidi Patrik került helyzetbe, de Urblík József felborította Berke Balázs játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Gazdag Dániel állt oda, és nagy erővel a léc alá bombázott a balra vetődő Tóth Balázs helyére.

A fordítás után a Puskás Akadémia birtokolta többet a labdát, de Hornyák Zsolt csapata nem tudott komoly helyzeteket kialakítani, így az eredmény már nem változott, a Honvéd pedig január 30. után ismét NB I-es meccset nyert.

Győzelmével a Budapest Honvéd továbbra is a 11. kieső helyen áll, pontszámban viszont behozta a 10. Újpestet, amely vasárnap a Pakson vendégszerepel.