Társoldalunk:

Pakson győzött az Újpest - videó

2021.02.28. 16:35

Az Újpest hátrányból fordítva 3-1-re nyert a Paks otthonában a labdarúgó NB I 23. fordulójában.

A kiesés elől menekülő Újpest a bajnokságban eddig a második legtöbb gólt szerző Paks otthonába látogatott a 23. fordulóban.

Már a találkozó 7. percében vezethetett volna a hazai együttes, de a Hahn János elleni szabálytalanságért nem kapott büntetőt, azonban a 26. percben így is megszerezte a vezetést egy pontrúgás után.

Bognár István ívelte be középre a labdát, amelyet Papp Kristóf megcsúsztatott, Böde Dániel is beleért, végül pedig Gévay Zsoltról pattant be a kapuba.

Paks vezető gólja

Az első félidőben nem tudott kiegyenlíteni az Újpest, viszont a második játékrészt egyből góllal indította Michael Oenning csapata. Nemanja Antonov 18 méterről lőtt a bal alsó sarokba, miután nem támadott ki rá a paksi védelem.

Újpest egyenlítő gólja

A vezető góltól lendületbe jött a vendégegyüttes, és a 60. percben megfordította a mérkőzést. Giorgi Beridze 15 méterről okosan helyezett a bal alsóba, a hazaiak védelme későn reagálta le a lövést. 

Küzdött az egyenlítésért Bognár György csapata, de nem tudta begyötörni a második gólt, sőt, a hajrában kapott még egyet. A csereként beálló Szakály Péter egy remek kiugratás után átemelte a kapust, majd az üres kapuba passzolt.

Az Újpest szervezetten védekezett, és a második félidőben bemutatott remek helyzetkihasználásának köszönhetően begyűjtötte a három pontot, és távolodik a kiesőzónától.

 

NB I, 23. forduló:
Paks - Újpest 1-3