Emléktáblát avattak a legendás Fradi-játékos, Pusztai László tiszteletére

PUSZTAI László; OROSZ Pál; SIPOS Jenő
Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője (b) és Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója leleplezi Pusztai László 25-szörös válogatott labdarúgó, sportvezető emléktábláját a főváros XI. kerületében, a Menyecske utca 21. szám alatti ház falán
Vágólapra másolva!
Őrmező lakóközössége és az FTC hétfőn emléktáblát avatott az éppen 75 éve született Pusztai László labdarúgó tiszteletére.

A Menyecske utca 21. szám alatti ház falán elhelyezett emléktáblát - melyen az áll, hogy "Ebben a házban élt 1976 és 1987 között Pusztai László válogatott labdarúgó, sportvezető, az FTC örökös bajnoka" - Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője és Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója leplezte le.

Sipos Jenő röviden ismertette Pusztai László életútját, pályafutását. Felidézte, hogy közel lakott hozzá a későbbi 70-szeres válogatott Nyilasi Tibor, és amíg utóbbinak nem volt autója, Pusztai szállította fiatal csapattársát edzésekre és út közben ellátta tanácsokkal.

- tette hozzá.

Orosz Pál példaértékűnek nevezte Pusztai szorgalmát és kitartását, kiemelte, hogy sok munkával érte el sikereit, Szentesről indulva jutott a világbajnokságon való részvételig.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője (b) és Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója leleplezi Pusztai László 25-szörös válogatott labdarúgó, sportvezető emléktábláját a főváros XI. kerületében, a Menyecske utca 21. szám alatti ház falán Forrás: MTI/Kovács Tamás

Felidézte azt a hagyományt, hogy ha ma egy Fradi-szurkoló elhalad Polgárdi közelében, ahol Pusztai László autóbalesetben halt meg három dudálással adózik a csatár emlékének.

"Számunkra, a család számára ez az emléktábla nagyon jó kifejezése annak, hogy még ma is gondolnak apura az emberek. Akik nem ismerték, a tábla láttán talán utánanéznek, ki is volt ő"

- mondta a fia, Pusztai László, aki ma is Őrmezőn él.

A Szentesen 1946. március 1-jén született labdarúgó volt a Szeged, a Bp. Honvéd és az FTC játékosa, a magyar válogatottban 1970 és 1979 között 25-ször szerepelt. Az FTC-vel kétszeres bajnok és kupagyőztes, összesen 283 mérkőzésen lépett pályára zöld-fehér színekben. Pályafutását a burgenlandi Kismarton (Eisenstadt) csapatában fejezte be, majd aktív sportolói karrierje után 1987-ben bekövetkezett haláláig a Ferencváros labdarúgó-szakosztályának vezetője volt.