Diego Simeone utolérte az Európa-bajnok edzőlegendát

Atletico Madrid v Levante - La Liga footbal,La Liga,Madrid,Match,Soccer,Spain Horizontal
MADRID, SPAIN - FEBRUARY 20: Head coach Diego Simeone (R) of Atletico Madrid gives tactics on during the La Liga week 24 football match between Atletico Madrid and Levante at Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Spain on February 20, 2021. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A vasárnapi, Villarreal otthonában aratott 2-0-s győzelem fontos mérföldkő volt Diego Simeone edzői karrierjében is. Az argentin szakembernek immáron ugyanannyi sikere van az Atlético Madrid kispadján, mint Luis Aragonésnak.

A spanyol válogatottat 2008-ban Európa-bajnoki címre vezető, hét évvel ezelőtt elhunyt Luis Aragonés legendás alakja volt az Atléticónak. Játékosként tíz, edzőként 15 éven át tartozott a madridi csapat kötelékébe.

Aragonés három különböző időszakban, összesen 612 mérkőzésen irányíthatta az együttest, amiből 308 alkalommal győztesen tette azt.

Diego Simeone új szintre emelte az Atlético Madridot Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Diego Simeonénak kereken száz találkozóval kevesebb kellett ahhoz, hogy elérje ezt a számot. Az argentin vezetőedző 2011-ben érkezett meg az Atléticóhoz, és azóta irányításával egy teljesen új szintre emelkedett a klub.

Két BL-döntőt is játszhatott, 2014-ben pedig a bajnoki címet is elhódította. Az idei szezonban szintén remekül menetelnek a La Ligában, és az elmúlt pár hét hullámvölgye ellenére még a 100 pontos szezonra is van esélye csapatának. Ez korábban csak a Real Madridnak (2011-12) és a Barcelonának (2012-13) sikerült Spanyolországban.