Anglia szükség esetén több Eb-meccset és világbajnokságot is rendezne

Wembley Stadium across Welsh Harp Lake, London, England, United Kingdom, Europe photography colour colour image COLOR color image HORIZONTAL horizontal image day nobody no one no-one outdoors outside travel travel destination travel destinations Wembley S
Wembley Stadium across Welsh Harp Lake, London, England, United Kingdom, Europe
Vágólapra másolva!
Az angol miniszterelnök, Boris Johnson megerősítette, hogy Anglia szívesen rendezne az eredetileg betervezettnél több Európa-bajnoki meccset nyáron.

Az eredeti tervek szerint 2020 nyarán 12 különböző ország egy-egy városa rendezte volna az Európa-bajnoki meccseket, köztük Budapest is. A hivatalos terv nem változott egyelőre 2021 nyarára sem, de az angolok bejelentkeztek, ha segítségre lenne szükség a járványhelyzet miatt.

A Wembley-ben összesen hét meccset rendeznek majd, csoportmeccseken kívül elődöntőket és a döntőt is, de Johnson felajánlotta Anglia segítéség az UEFA-nak. Angliában alakul eddig az egyik legjobban az oltások beadása, így kerülhet majd kedvező helyzetbe a rendezést illetően.

Johnson arról is beszélt, hogy a kormány támogatja azt a tervet, hogy Anglia, Skócia, Wales, Észak-Írország, valamint Írország közösen pályázzon a 2030-as labdarúgó-világbajnokságra. Erre a célra el is különített 2,8 millió fontot a kormány.