Társoldalunk:

A Fradi legyőzte az utolsó Diósgyőrt az NB I-ben

2021.03.02. 21:53

A labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában a bajnoki címvédő és listavezető Ferencváros 1-0-ra legyőzte a Diósgyőr csapatát a Groupama Arénában.

Az idei szezon eddigi legnagyobb meglepetését jelentette, amikor a tavasz első játéknapján az utolsó legyőzte a listavezető Ferencvárost a Groupama Arénában, ezzel véget vetett a Fradi 2017. április 15. óta hazai veretlenségi sorozatának. Ennél már csak az lenne nagyobb meglepetés, ha a DVTK meg tudná ismételni a sikerét, hiszen a Ferencváros az első 23 fordulóban 32 ponttal szerzett többet, mint a Diósgyőr. Zoran Zekić együttese azóta nyert a MOL Fehérvár otthonában is, Szergej Rebrov csapata pedig a legutóbbi négy tétmérkőzésükből csak egyet tudott megnyerni.

Ahogy az várható volt, akárcsak az év elején rendezett mérkőzésen, most is a Ferencváros irányította a játékot. Szergej Rebrovnak azonban már a hetedik percben cserélnie kellett, mert egy szerencsétlen mozdulat után megsérült a magyar válogatott Botka Endre.

A ferencvárosi Ihor Haratyin ezúttal is rengeteg akcióban részt vettForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A folytatásban is a Fradi járatta a labdát, és próbálta feltörni a Diósgyőr betonvédekezését, de sokáig nem tudott nagy helyzetet kialakítani. Az első komoly Fradi-lehetőségre a 33. percig kellett várni. Ekkor Franck Boli tört be a tizenhatoson belülre, lekészítette a labdát az érkező Tokmac Nguennek, aki 10 méterről lőtt, de Marko Malenica vetődve hárított.

Az utolsó bő tíz percben a Fradinak már 10 játékosa volt a Diósgyőr térfelén, de Szergej Rebrov csapata nem tudott újabb ziccert kialakítani, így a csapatok döntetlennel mehettek a félidőre.

A második félidőt a Fradi nagyobb sebességi fokozatban kezdte, és az 50. percben kihagyta a meccs addigi legnagyobb helyzetét. Az MTK ellen két gólt lövő Olekszandr Zubkov közeli lövését bravúrral védte Malenica, a kipattanó viszont Myrto Uzuni elé került, az albán támadó viszont tíz méterről az üres kapu mellé lőtt.

A 65. percben újabb Fradi-helyzet maradt ki. Eldar Civic kapott remek indítást a balszélen, belőtte a labdát a kapu elé, de a középen érkező Bolinak és a hosszú oldalra befutó Zubkovnak is hosszú lett a labda.

A Fradi sokáig nem bírt a Diósgyőr zárt védekezésévelForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ellentámadásból viszont majdnem megszerezte a vezetést a Diósgyőr. Egy kiugratás után Mirko Ivanovski került ziccerbe, de a közeli lövését Dibusz Dénes óriási bravúrral védte, a kipattanót pedig Haratyin majdnem a saját kapujába lőtte.

A 76. percben ismét a Diósgyőrnek volt nagy helyzete. Márkvárt Dávid kapott egy remek ütempasszt, de hat méterről lábon lőtte Dibusz Dénes, azt ellentámadásból pedig megszerezte a vezetést a Fradi. Civic tekert hajszálpontosan középre, az őrizetlenül maradt Boli pedig hét méterről védhetetlen gólt fejelt.

Az utolsó negyedórában a Diósgyőr kinyílt és elkezdett támadni, de ettől csak a Fradi kontrái lettek veszélyesebbek. A zöld-fehérek a hajrában több ígéretes kontratámadást is vezettek, amivel lezárhatták volna a meccset, de nem tudtak újabb gólt lőni. 

Győzelmével a Ferencváros tartja a 15 pontos előnyét a második helyen álló Puskás Akadémia előtt, a Diósgyőr pedig továbbra is utolsó, és öt pontra van a bennmaradást érő 10. helytől.