Társoldalunk:

Kisvárdán is nyert a Puskás Akadémia

2021.03.02. 17:07

A labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában a Kisvárda FC hazai pályán 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémia csapatától.

A Kisvárda rossz formában várta a találkozót, ugyanis a legutóbbi öt bajnoki meccséből négyet elveszített. Igaz, a hazai mérlege nem rossz, október 16. óta csak egyetlen meccset bukott el pályaválasztóként, az MTK ellenit. A Puskás Akadémia szombaton a Honvéd elleni vereséggel zárta le öt bajnoki mérkőzésből álló győzelmi sorozatát, ráadásul a múlt héten a Magyar Kupából is kiesett. Tavaly nyár végén viszont Hornyák Zsolt csapata tartalékosan is nagyon simán nyert Kisvárdán. A két csapat eddigi tíz egymás elleni mérkőzésén mindössze háromszor született hazai győzelem.

Az első negyedórában ismerkedtek a csapatok, egyik fél sem akart kockázatot vállalni. Az első helyzetre a 20. percig kellett várni, ekkor Josip Knežević jobboldali szöglete után Spandler Csaba lőtt kapura, azonban a gólvonalon álló Ötvös Bence menteni tudott. A 24. percben tizenegyest reklamáltak a kisvárdaiak. Jaroslav Navrátil átadása után Viana Silvát borította fel egy felcsúti védő a tizenhatoson belül, azonban Bogár Gergő játékvezető büntető helyett kifelé ítélt szabadrúgást - vélhetően műesés miatt.

Supka Attila valósággal felrobbant a Kisvárda elmaradt tizenegyese utánForrás: Döme László Balázs/pfla.hu

A folytatásban a Puskás Akadémia birtokolta többet a labdát, a 39. percben pedig megszerezte a vezetést. Luciano Slagveer jobb oldali beadására Knežević érkezett a hosszú oldalon, levette a labdát, majd egy pattanás után, éles szögből a kapuba bombázott Mihai-Adrián Minca lábai között. 

A 42. percben a Kisvárda veszélyeztetett. Jaroslav Navrátil fordult le a védőjéről, majd 14 méterről, éles szögből kapura bombázott, Tóth Balázs viszont vetődve hárította a jobb felső sarokba tartó labdát. Három perccel később újabb bravúrt mutatott be a felcsúti kapus. Alexandru Ene 23 méteres szabadrúgását a levegőben úszva tolta ki a bal felső sarokból.

A második félidőt a hátrányban lévő Kisvárda kezdte aktívabban, de Supka Attila csapatából nagyon hiányzott a kreativitás és a gyilkos ösztön. A szabolcsi csapatból nagyon hiányzik egy gólerős támadó, erre ékes bizonyíték, hogy a Kisvárda szerezte a legkevesebb gólt az NB I-ben - szám szerint 22-t.  A 73. percben a felcsútiak is reklamáltak egy tizenegyest. Egy remek mélységi indítás után Kiss Tamás lépett ki ziccerben, azonban Bohdan Melnyik szorításában földre került, de Bogár játékvezető továbbot intett.

Az utolsó negyedórában a Kisvárda mindent megtett a gólért, a kapuja elé szögezte a Puskás Akadémiát, amely kontratámadásokra rendezkedett be, és a 78. percben egy ilyenből majdnem eldöntötte a meccset. Egy labdaszerzés után a felcsútiak átfutottak a középpályán, majd Slagveer ívelt hajszálpontosan Antonio Mance fejére, de a horvát támadó nyolc méterről kapu mellé fejelt.

A Puskás Akadémia tartja a második helyét az NB I-benForrás: Döme László Balázs/pfla.hu

A hajrában a Kisvárda még ment előre, de helyzeteket nem alakított ki, csak szabadrúgásokat tudott kiharcolni, amelyekből nem tudott veszélyt teremteni, így az eredmény nem változott. 

Győzelmével a Puskás Akadémia továbbra is magabiztosan tartja a második helyét, a Kisvárda továbbra is hetedik, de a kilenc tavaszi meccséből csak kettőt tudott megnyerni, és már csak hat pont választja el a 11. kieső helyen álló Zalaegerszegtől.