Társoldalunk:

Koronavírus miatt elmarad a római sztárcsapat meccse a Serie A-ban

2021.03.02. 14:58

Elhalasztják a Lazio-Torino összecsapást, az olasz labdarúgó-bajnokság hétközi, 25. fordulójának kedd kora esti nyitómérkőzését.

A Torino koronavírusos fertőzések miatt - nyolc játékosa és két stábtag is pozitív mintát adott - pénteken nem tudta lejátszani a Sassuolo elleni meccsét sem, amit március 17-re halasztottak.

Ezt követően a Lazio elleni találkozójuk sorsa is sokáig bizonytalan volt: miközben a torinói alakulat tagjai kedd éjfélig elszigetelve otthonukban tartózkodnak, így nem tudnak elutazni a fővárosba, és várják az új tesztelés eredményét, addig Rómában keddi ellenfelük úgy készült, hogy a kezdő sípszóra kivonul a pályára.

Elhalasztják a Lazio-Torino mérkőzéstForrás: AFP/Filippo Monteforte

A Serie A most zajló idényében már volt példa utóbbira: ott a házigazda Juventus előbb 3-0-val megkapta a Napoli elleni hasonló okok miatt le nem játszott találkozó három pontját, miközben a nápolyiaktól egy pontot büntetésből levontak. A Napoli sokadik fellebbezése azonban végül eredményre vezetett, és a találkozót március 17-én játsszák le.

A bajnokságban a Lazio 24 meccsen 43, míg a Torino 23 találkozón 20 pontot szerzett. Előbbi a 7., utóbbi a 17. helyen áll a tabellán.