Társoldalunk:

Guardiola kiteszi a csapatból azt, aki lazítani próbál

2021.03.02. 07:22

A Premier League-ben első helyezett Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola továbbra is fegyelmezettséget és teljes koncentrációt vár játékosaitól, és úgy véli, csapatának legalább nyolc meccset meg kell nyernie a bajnoki cím elhódításához.

"Ha ebben a pillanatban bárki a csapatból úgy gondolja, hogy a munkát már elvégeztük, és hátra lehet dőlni, akkor az nem fog játszani. Megérzem kik azok, akik nem állnak készen arra, hogy végigvigyük, amit elkezdtünk" - mondta kritikus hangnemben csapatáról a katalán edző.

Nem mi vagyunk a címvédők, hanem a Liverpool. Ahhoz, hogy miénk legyen a bajnoki cím egy csomó meccset meg kell nyernünk, legalább 8, 9 vagy 10 mérkőzést" - tette hozzá.

A The Guardian megírta, hogy hiába futballozik hónapok óta bombaformában a Manchester City, Guardiola több területen is fejlődést vár az együttestől.

Pep Guardiola csapata toronymagasan vezeti az angol bajnokságotForrás: AFP/Tim Keeton

"Az egyéni teljesítmények terén fejlődnünk kell. Minden játékos képes még jobbá válni. Mindenki tisztában van azzal, mik az erősségei és a gyengeségei. Ha valaki ügyesebb a jobb lábával, fejleszti a balt, és így tovább. Ha egyénileg mindenki fejlődik, akkor a csapat is előrelép. Ezért tudunk mindig jobbak lenni" - fejtette ki a tréner.

A Manchester City jelenleg 12 ponttal vezeti a Premier League-t a városi rivális Manchester United előtt. Guardiola csapata kedd este a Wolverhampton ellen minden sorozatot figyelembe véve zsinórban 21. győzelmére készül.