Társoldalunk:

Nem tud fizetni Lukakuért az Inter, az olasz csapat egyik legjobbját viheti el a Manchester United

2021.03.03. 09:46

A Corriere dello Sport információi szerint az FC Internazionale nem fizette ki időben Romelu Lukaku vételárának utolsó részletét a Manchester United felé, így pedig életbe lépett a szerződés egyik, az olaszokra nézve igen kellemetlen záradéka.

A belga csatárt 2019 nyarán 74 millió euróért vették meg az olaszok, a vételár utolsó részletét pedig a napokban kellett volna átutalniuk az angol klubnak. Ez azonban nem történt meg, így életbe lépett a szerződés erre az esetre kitalált záradéka, ami szerint a MU elvihet egy játékost az olaszoktól. A sportlap információi szerint ez vagy a szlovák védő, Milan Skriniar, vagy a csapat egyik legejobbja, az argentin támadó, Lautaro Martínez lehet. 

Támadók terén nem áll rosszul a MU, Marcus Rashford, Mason Greenwood, Anthony Martial és Edinson Cavani is bevethető, a védelmet ugyanakkor már több kritika is érheti. Persze, hogy valóban lesz-e költöztetés, az kérdéses, hiszen a futballpiacon bármi megtörténhet.

Az viszont tény, hogy ez a fizetési elmaradás újfent komoly problémákat jelez az Internél, ráadásul pont akkor, amikor a csapat 24 forduló után hat pont előnnyel vezeti a tabellát a városi rivális AC Milan előtt. A tulajdonos kínai Suning csoport a koronavírus-járvány miatti veszteségek miatt óriási bajban van, a kínai Super Ligát 2020-ban megnyerő Jiangsu Suning csapata éppen a napokba szűnt meg, miközben a Pirelli gumigyártó kedden felmondta a 27 éve élő mezszponzori szerződését.