Társoldalunk:

A Lipcse-Liverpool visszavágója is a Puskás Arénában lesz

2021.03.03. 20:23

A koronavírus-fertőzéssel összefüggésben meghozott utazási korlátozások miatt a budapesti Puskás Arénában rendezik az RB Leipzig és az FC Liverpool labdarúgócsapatok Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharcának visszavágóját is - erősítette meg az MLSZ a Twitteren.

Az első mérkőzést szintén a magyar fővárosban rendezték február végén, és azt a meccset 2-0-ra nyerte az angol együttes. A március 10-re kiírt visszavágóval kapcsolatban a papíron pályaválasztó Liverpoolnak kevés opció állt a rendelkezésére, eddig is benne volt a pakliban, hogy a visszavágót is a Puskásban rendezik, de ez most hivatalossá is vált.

Az európai szövetség (UEFA) a párharc első mérkőzése előtt már jelezte a Liverpoolnak, hogy az Anfield Road mellett legyen lehetőség alternatív helyszínre, a német kormány által bevezetett kötelező karanténidőszak miatt ugyanis a Leipzig játékosainak az Angliából való hazautazásukat követően két hetet elkülönítve kellene tölteniük.

A sérült Szoboszlai Dominikot nélkülöző Lipcse így is újra két magyarral, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal léphet pályára Budapesten a Premier League címvédője ellen.