Társoldalunk:

Az olasz kapuslegenda még két évig a pályán maradna

2021.03.03. 15:31

Jelenlegi tervei szerint legkésőbb 2023 nyarán vonul majd vissza Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának világbajnok kapusa.

A 43 éves kapus a The Guardiannek adott interjút, melyben azt is megjegyezte, nincs kizárva, hogy már a jelenlegi szezont követően lezárja karrierjét.

"A fejemben van egy végső határ, egy maximum, amíg még játszhatok, és ez 2023 június" – mondta a legendás kapus, akinek jelenlegi szerződése júniusban jár le, de sajtóhírek szerint mindkét fél hajlik a folytatásra. Az interjúban Buffon elmondta, hogy utolsó nagy álma, hogy szerepelhessen a klubvilágbajnokságon, ahová úgy juthatna el, ha csapatával megnyerné a Bajnokok Ligáját, az egyetlen olyan nagy klubtrófeát, ami még hiányzik a pályafutásából.

Gianluigi Buffonon mintha nem fogna az időForrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A klublegendának számító kapus beszélt arról is, hogy milyen annak az Andrea Pirlónak az irányítása alatt játszani, akit U15-ös válogatott kora óta ismer, és, aki az egyik legjobb barátja. Elárulta, edzésen és mérkőzések során mindig "Mister"-nek szólítja, ahogy valamennyi korábbi edzőjét, a pályán kívül viszont ők továbbra is Gigi és Andrea egymás számára. 

Buffon 1995-ben mutatkozott be az olasz Serie A-ban, a Parma csapatában, majd 2001-ben szerződött át a Juventushoz, és – a 2018/19-es idényt leszámítva, amikor a Paris Saint-Germain légiósa volt – azóta is a torinóiaknál játszik. A Juvéban eddig 680 mérkőzésen védett, az olasz válogatott színeiben pedig 176 alkalommal szerepelt 1997 és 2018 között, 2006-ban első számú kapusa volt a világbajnoki címet nyerő csapatnak.

Torinói visszatérése óta a veterán olasz futballista a lengyel Wojciech Szczesny mögött a második számú kapus a Juventusban. A mostani kiírásban eddig tíz meccsen védett.