Vágólapra másolva!
A Gulácsi Péterrel és Willi Orbannal a kezdőjében pályára lépő RB Leipzig 2-0-ra legyőzte a Wolfsburg együttesét a Német Kupában, és bejutott a legjobb négy közé.

Az RB Leipzig kezdőjében természetesen ezúttal is ott volt Gulácsi Péter és Willi Orban, ráadásul előbbi csapatkapitányként.

Azonban a harmadik magyar játékos, a télen szerződtetett Szoboszlai Dominik továbbra sem játszhatott sérülés miatt.

A két csapat a Német Kupában legutóbbi 2019 októberében találkozott egymással, akkor a lipcseiek 6-1-re nyertek a Wolfsburg vendégeként. Azonban a legutóbbi három meccsükön egyaránt döntetlen született.

Jó iramban kezdtek a csapatok, az RB Leipzig pedig kis híján már a 11. percben megszerezte a vezetést. Dani Olmo ívelt át az ötös túlsó sarkára, Christopher Nkunku közeli fejesét azonban elképesztő reflexmozdulattal hárította Casteels.

Majd a 24. percben büntetőhöz jutott a Wolfsburg, azonban Weighorst elcsúszott a lövés közben, a labda pedig kirepült a lelátóra.

Poulsen szerezte meg a vezetést Forrás: AFP/Ronny Hartmann

Hat perccel később Kluivert talált be a kapuba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

Az első félidő hajrájában Gulácsinak többször is óriási bravúrt kellett bemutatnia. Előbb Schlager életerős lövésénél, majd a magyar kapus Weghorst kipattanóját is védte – igaz, utóbbi lesen volt. Az első félidő hosszabbításában még Steffen hagyott ki ziccert, mivel a magyar kapus ismét jól zárta a szöget és védeni tudott.

Hiába birtokolta többet az első játékrészben a labdát a hazai együttes, a Wolfsburg alakított ki több helyzetet.

Az RB Leipzig edzője, Julian Nagelsmann taktikát váltott a szünetben, a csapat átállt háromvédős rendszerre, így Orbán helyére Haidara érkezett.

A második félidő két nagy Leipzig-helyzettel kezdődött. Előbb Poulsen hagyott ki ígéretes lehetőséget az 52. percben, majd egy minutummal később Nkunku találta magát szemben a kapussal, de egy védő beleállt a lövésébe.

A 63. percben aztán megtört a jég. Yussuf Poulsen tört be a tizenhatoson belülre és értékesítette a ziccert.

Alig egy perccel a gól után rögtön megduplázhatta volna előnyét a Lipcse, de Dani Olmo nem találta el jól a labdát.

Az utolsó percben újabb gólt lőtt a Leipzig. Forsberg ugyan a kapusba lőtte a labdát, de a kipattanót Hvang Hi Csan a kapuba vágtat. Hvang mindössze három perce volt a pályán a gólja előtt.

A folytatásban újabb gól már nem esett, így a Leipzig magabiztosan győzött, és bejutott a legjobb négy közé.

Az elődöntő párosításának sorsolása vasárnap lesz, a döntőt május 13-án, Berlinben rendezik. A négy közé a Jahn Regensburg (II.)-Werder Bremen párharc továbbjutója kerül még.

Német Kupa, negyeddöntő:
RB Leipzig - Wolfsburg 2-0
Gólszerzők: Poulsen (63.) Hvang (88.)