Társoldalunk:

Kétgólos előnyből sem tudott nyerni az NB I-ben a Fehérvár

2021.03.03. 21:57

A harmadik helyen álló Fehérvár a forduló előtt még az ötödik Paksot fogadta. A meccsen a hazai csapat volt fölényben, de végül 2-2-es dönteten született.

Megszakította volna a Paks ellen a rettenetes sorozatát a Fehérvár, amely 2021-ben még nem nyert bajnokit hazai pályán. A meccs jól indult, több helyzete is volt a hazai csapatnak, de nem tudta lezárni a meccset, végül 2-2-es döntetlen született.

Az ideiglenesen Szalai Tamás által irányított csapat jól kezdett. A meccs első perceiben Hangya játszotta meg Negót, aki közelről, nagy helyzetben nem találta el a kaput. A 11. percben már semmi nem mentette meg a Paksot, Ivan Petrjak szerzett gólt egy ziccert követően.

A folytatásban Zivzivadze előtt adódott még egy komoly lehetőség, de Rácz védeni tudott.
A második félidőre sérülés miatt már nem tudott kijönni Böde Dániel sérülés miatt, és Bognár Istvánnak még az első félidőben le kellett cserélnie Lenzsért is.

A fordulás után inkább a Fehérvár akarata érvényesült, Petrjak elképesztően nagy helyzetben lőtt kapu fölé, de többször is jöhetett volna a második gól, végül erre a 64. percig kellett várni, amikor Zivzivadze egy szabadrúgás után fejelhetett üresen Rácz kapujába.

Szalai lehozta a gólszerzőit a hajrára, a Paks pedig elkezdett focizni, a 78. percben Szabó Bálint visszapassza után Haraszti szépített.

A 83. percben Dárdai Márton zárhatta volna le a meccset, de a lövése elpattant a kapufa mellett.

A sok kihagyott helyzet, ahogy lenni szokott megbosszulta magát, Haraszti Zsolt egy szabadrúgásból egyenlíteni tudott, több gól pedig már nem született, 2-2-re végzett Fehérváron a Paks.

MOL Fehérvár FC - Paksi FC 2-2 (1-0)
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött, v.: Vad II
gólszerző: Petrjak (11.), Zivzivadze (64.) illetve Haraszti (78., 85.)
sárga lap: Lorentz (31.), Tamás O. (33.)

Fehérvár: Kovács D. - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya - Fiola, Alef - Nego, Houri (Dárdai, 70.), Petrjak (Bamgboye, 76.) - Zivzivadze (Nikolics, 76.)

Paks: Rácz G. - Lenzsér (Bertus, 30.), Böde (Vági A., 46.), Lorentz - Kulcsár D., Papp K. (Szabó B., 73.), Bognár I. (Haraszti, 46.), Tamás O., Szabó J. - Hahn (Szendrei, 58.), Sajbán M.