Társoldalunk:

Nagyon simán nyert a Mezőkövesd a Zalaegerszeg ellen

2021.03.03. 17:14

Az NB I szerda délutáni meccsén a Mezőkövesd a ZTE csapatát fogadta, és Pintér Attiláék magabiztosan tartották otthon a három pontot, 2-0-ra nyert a Kövesd.

Jobban kezdte a Zalaegerszeg elleni meccset a Mezőkövesd, egy szöglet után Farkas találta el a kapufát. A 30. percben a vezetést is megszerezte a Kövesd, Cseri Tamás indult balról befelé, majd lőtt egy gyengécskét, amit Gyurján Márton bevédett.

Tíz perccel később már kettővel vezetett a Mezőkövesd, Vutov lőtte ki ballal a bal alsót.

A fordulás után Cseri lövését védte bravúrral Gyurján, majd Vutov ziccerét is védte a zalaegerszegi kapus.

A 76. percben végleg eldőlt minden, amikor a félidőben beállt Sandro Semedo három perc alatt begyűjtött két felesleges sárgát és kiállította őt Andó-Szabó Sándor.

A hajrában még Vajda előtt is adódott egy lehetőség és Rui Pedro is megszerezhette volna a harmadik gólt, végül maradt a 2-0.

A Mezőkövesd december eleje óta őrzi veretlenségét, a ZTE egyre nagyobb bajban van.

Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 2-0 (2-0)
Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Cseri (30.), Vutov (40.)
piros lap: Semedo (75.)
sárga lap: Jurina (42.), Katanec (66.), illetve Favorov (32.), Tajti (41.), Semedo (73., 75.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai - Besirovic, Martic, Cseri (Vajda, 67.) - Vutov (Nagy D., 83.), Chrien (Rui Pedro, 51.), Jurina (Vojtus, a szünetben)

ZTE FC: Gyurján - Szalai D. (Papp L., 59.), Lesjak, Németh E., Bobál D., Bedi - Vass P. (Semedo, a szünetben), Favorov, Tajti (Németh D., 70.) - Koszta (Futács, a szünetben), Zimonyi (Kovács B., 71.)