Vágólapra másolva!
78 éves korában meghalt Phil Chisnall korábbi angol labdarúgó, aki a mai napig az utolsó olyan játékos, aki közvetlenül igazolt át a két ősi rivális, a Manchester United és a Liverpool között. 

A manchesteri születésű Chisnall a MU akadémiáján kezdett futballozni, és 1961-ben a legendás Sir Matt Busby kezei alatt mutatkozott be az első csapatban. 1964-ig 47 mérkőzésen 10 gólt szerzett a klub színeiben, mielőtt 1964 áprilisában 25 fontért cserébe a nagy rivális Liverpoolhoz igazolt volna.

A Poolban egy másik edzőlegenda, Bill Shankley fogadta, aki roppant nagyra tartotta Chisnall technikai képzettségét. Mindezek ellenére igen rövidre sikerült a támadó karrierje az Anfielden: a '64-es angol szuperkupán (Charity Shield) történő bemutatkozását mindössze 8 további mérkőzés követte, utoljára a skót Celtic ellen lépett pályára a Kupagyőztesek Európa-kupája (KEK) 1965-66-os kiírásának elődöntőjében (a Pool bejutott a döntőbe, ahol hosszabbítást követően 2-1-re kikapott a Dortmundtól).

Ezt követően még megfordult a Southend United és Stockport csapatában is, mielőtt visszavonult volna. Ha nem is futotta be azt az ígéretes karriert, amit sokan jósoltak neki, mégis beírta magát a futball történelmébe, hiszen immár 56 éve ő az egyetlen, aki közvetlenül igazolt át a két ősi rivális klub egyikéből a másikba.