Társoldalunk:

Magyar napot tartott az UEFA a nyári foci-Eb jegyében

2021.03.05. 21:16

A nyári labdarúgó Európa-bajnokság jegyében, melynek Budapest is az egyik társrendezője, az UEFA résztvevő országok közül március 5-én Magyarországra fókuszált, felelevenítve a közel- és a régmúlt nagy pillanatait.

A június 12-én kezdődő tornának nem csak társrendezője lesz Magyarország – a budapesti Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd –, de az egyik résztvevő is, így érthetően kiemelt figyelmet kap az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA). 

Az Eb hivatalos oldalán már kész a magyar válogatott bemutatása is. A kulcsjátékosok között az RB Leipzig két klasszisát, a kapus Gulácsi Pétert és a csatár Szoboszlai Dominikot emelik ki.

Az emlékezetes gólok között Bene Ferenc 1964-ben a spanyoloknak a madridi Bernabéu Stadionban lőtt gólját, valamint az előző tornán a legszebb találatnak választott, portugálok elleni Gera-gólt emelik ki, amivel a magyar válogatott legendája 37 évesen és 62 naposan a tornák történetében legidősebb gólszerzője lett.

A legemlékezetesebb momentumok között pedig feltűnik Király Gábor legendás szürke mackóalsója is. 

Király Gábor szürke mackóalsója része lett a futballtörténelemnekForrás: AFP/Remy Gabalda

Az UEFA Twitter-oldala is komolyan vette a feladatát a mai napon. Ott is feltűnik Gera Zoltán gólja, de előkerül Szalai Ádám Ausztria elleni találata is, ami 44 év után az első magyar találat volt a tornák történetében. És persze nem lehet megfeledkezni Szoboszlai Dominik Izland ellen lőtt, Eb-szereplést érő fantasztikus találatáról sem.