Polgármester lehet a Juventus klublegendája

Juventus v AS Roma - Serie A NurPhoto Sports News General News Action Sport Soccer Match Juventus v Roma Juventus Juventus Match Roma Match Juventus Stadium Horizontal GAME TEAM
Claudio Marchisio during Serie A match between Juventus v Roma, in Turin, on December 22, 2018 (Photo by Loris Roselli/NurPhoto). (Photo by Loris Roselli / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Claudio Marchisio, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott tavalyelőtt visszavonult középpályása egyre közelebb áll ahhoz, hogy ő legyen a balközép Partito Democratico párt torinói polgármesterjelöltje.

A 35 éves Marchisio már a múlt héten elismerte, hogy nem a sportban képzeli el a jövőjét. Hozzátette, kedveli a politikát, és előszeretettel beszélget róla otthon, illetve baráti társaságban is. Ezt támasztja alá, hogy korábban is rendszeresen felszólalt a társadalmi igazságosság és a menekültek megsegítése mellett, illetve a rasszizmus ellen.

- jelentette ki.

Marchisio szívügye volt a Juventus Forrás: NurPhoto via AFP/Loris Roselli/NurPhoto/Loris Roselli

A La Stampa című olasz lap és a Sky olasz hírtelevízió is beszámolt róla csütörtökön, hogy

a korábbi 55-szörös válogatott futballista neve is szerepel azon a rövid listán, amelyről kikerül majd a Partito Democratico torinói polgármesterjelöltje.

Marchisio 2005 és 2018 között hét bajnoki címet, négy Olasz Kupát és három olasz Szuperkupát nyert a Juventus színeiben. A válogatottal 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmes volt. Torinóban a helyhatósági választásokra októberben kerül sor.