Társoldalunk:

Az Arsenal egykori kapusa választott Haaland és Mbappé között

2021.03.05. 15:11

Erling Haaland és Kylian Mbappe egyaránt jó úton jár afelé, hogy hamarosan átvegye korunk két legnagyobb labdarúgójának, Lionel Messinek és Cristiano Ronaldónak a helyét. Ugyan a pályán még messze nem értek el annyit, mint elődeik, de kettejük rivalizálására már most úgy tekintenek, mint az argentin és a portugál versenyfutására. legutóbb az Arsenal egykori kapusa, Jens Lehmann hasonlította össze a két fiatal támadót, és elárulta azt is, hogy kit tart félelmetesebb csatárnak kettejük közül.

Mbappé és Haaland sok dologban hasonlít, de stílusukban és képességeikben is különböznek egymástól, ez pedig még érdekesebbé teszi a vitát arról, hogy melyikük a jobb.

A játékosként világbajnoki ezüst- és bronzérmes Jens Lehmann a spanyol Marcának adott interjújában elárulta, hogyha választania kellene, akkor inkább a Borussia Dortmund csatárát szerződtetné.

Haaland hétről hétre remekelForrás: AFP/Ina Fassbender

"Úgy gondolom, hogy a két játékos valóban egyedülálló. Mbappé ötvözi a technikát és a sebességet, Haaland viszont mindezt a lenyűgöző méreteivel teszi. Pályafutásom alatt korábban sosem találkoztam hozzá hasonló játékossal. Jobban megijesztene, mint Mbappé, de természetesen mindketten hihetetlen játékosok."

Lehmann, aki nem éppen a finom stílusáról és kapusmódszereiről volt híres játékosként, meglehetősen tréfás választ adott arra a kérdésre, hogy hogyan állítaná meg a norvég csatárt, ha még ma is aktív lenne.
"Ez a kapu és a támadó közötti távolságtól függ. Lehet, először megleckéztetném. Kíváncsi lennék, hogy utána is merne-e még szemben állni velem egy az egyben." – viccelődött Lehmann.

Jens Lehmann játékosként nem finomkodott a pályánForrás: AFP/Nicolas Asfouri

Az egykori 61-szeres német válogatott kapus hozzátette, Haaland egyértelműen képes lenne kezelni a helyzetet, mivel szerinte az egyik legnagyobb erénye a bátorságot.

Haaland hétről hétre hihetetlen formában játszik, 18 meccsen 17 gólt szerzett a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában pedig öt meccsen nyolcat lőtt.