Nem örülnek Barcelonában annak, akivel a Spanyol kupa döntőjében játszanak

Lionel Messi Barcelona Ronald Koeman
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi leaves the pitch after being presented a red card during the Spanish Super Cup final football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at La Cartuja stadium in Seville on January 17, 2021. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Athletic Bilbao lesz a Barcelona ellenfele a spanyol labdarúgó Király Kupában, miután csütörtökön hosszabbítás után 2-1-re győzött a Levante otthonában az elődöntő visszavágóján.

A hazaiak szereztek vezetést a 17. percben, ám a vendégek a harmincadik percben büntetőből egyenlítettek. A rendes játékidőben több gól nem született, így hosszabbításra volt szükség, ugyanis a párharc első mérkőzése is 1-1-re végződött.

A ráadás második félidejében Alejandro Berenguer szerezte a továbbjutást jelentő találatot a baszkoknak, akik 39. alkalommal jutottak döntőbe a Király Kupában.

A finálét a sevillai La Cartuja Stadionban játsszák április 17-én, de az Athletic Bilbao két héttel korábban a koronavírus-járvány miatt tavalyról elhalasztott kupadöntőben is pályára lépnek a Real Sociedad ellen.

A Bilbao január közepén a Spanyol Szuperkupa döntőjében egyszer már legyőzte a Barcelonát ebben a szezonban, így Lionel Messiék nem biztos, hogy örülnek a baszkoknak.

Spanyol Kupa, elődöntő, visszavágó:
Levante-Athletic Bilbao 1-2 (1-1, 1-1, 1-1), hosszabbítás után
Továbbjutott: az Athletic Bilbao, 3-2-es összesítéssel.

szerdán játszották:
FC Barcelona-Sevilla 3-0 (1-0, 2-0, 3-0), hosszabbítás után
Tj.: a Barcelona, 3-2-es összesítéssel.