Vágólapra másolva!
Nem volt elég a nyomasztó fölény, otthon vesztett pontokat a hónapok óta kirobbanó formában futballozó Manchester City, amely a városi rangadón 2-0-ra kikapott a Manchester Unitedtől az angol labdarúgó Premier League 27. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Pep Guardiola listavezető együttese elképesztő sikersorozatban volt a mérkőzés előtt, november 21. óta egyik versenykiírásban sem talált legyőzőre, ez 28 tétmérkőzést jelent. A Premier League-ben sorozatban 19 találkozót vívott meg veretlenül, és egymás után aratott 15 győzelemnél járt - ezt szakította most meg az MU.

A United is jó formában várhatta a városi rangadót, a Vörös Ördögök ugyanis január 27-én kaptak ki legutóbb a bajnokságban, azóta hét mérkőzést vívtak meg veretlenül, igaz, ezekből öt meccset döntetlennel zártak.

Megszakadt a Manchester City sikersorozata Forrás: AFP/Dave Thompson

Pep Guardiola csupán Nathan Akéra nem számíthatott, ezzel szemben a Unitedből sérülés miatt többen is hiányoztak. David de Gea pedig első gyermeke születése miatt hazatért Spanyolországba, így vasárnap Dean Henderson állhatott a kapuban, ahogyan tette azt hét közben a Crystal Palace ellen is.

Ettől függetlenül Ole Gunnar Solskjaer csapata kezdte jobban a mérkőzést. A United már az első percben büntetőhöz jutott, miután Gabriel Jesus lerántotta a tizenhatoson belül Anthony Martialt.

Ederson ugyan érezte, hogy Bruno Fernandes hová fogja lőni a tizenegyest, de így sem tudta védeni a kapu bal oldalába tartó labdát.

Két perccel később a vendégek megduplázhatták volna előnyüket, ugyanis Luke Shaw előtt nyílt szabad terület a büntetőterületen belül, azonban a középre tartó lövését Ederson könnyedén védeni tudta.

Innentől viszont teljesen átvette az irányítást a City, amely sorra vezette a veszélyes támadásokat, de a szünetre egygólos United-előnnyel vonulhattak a csapatok.

Hiába a nyomasztó fölény, és a sorra kidolgozott helyzet, a Citynek ezúttal semmi nem jött össze Forrás: AFP/Laurence Griffiths

Az első félidő nyomasztó City-fölényt hozott. Guardiola együttese 67%-ban birtokolta a labdát és 12-szer próbálkozott kapura lövéssel, igaz, ebből csupán négy talált kaput.

Azonban az elsőhöz hasonlóan a második félidőt is góllal kezdte a United. Marcus Rashford passzolta oda a labdát a kapu előtt érkező Luke Shawnak, aki egy igazítás után a kapu jobb alsó sarkába lőtt.

Majd a 68. percben Martial hagyott ki százszázalékos helyzetet szemtől szemben a kapussal.

A folytatásban a kétgólos vezetés tudatában a vendégek már nem erőltették az előrefele játékot, kontratámadásokra rendeződtek be. A City ugyan próbálkozott becsülettel, de az eredmény már nem változott.

Győzelmével a MU 11 pontra csökkentette hátrányát a listavezető Cityvel szemben. Az égszínkékek azonban 2018 novembere óta nem tudják legyőzni hazai pályán városi riválisukat.

Premier League, 27. forduló:

Manchester City - Manchester United 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Bruno Fernandes (2.), Shaw (50.)