Társoldalunk:

Hajrában szerzett öngóllal győzött a Fehérvár a Budafok ellen - videó

2021.03.07. 21:59

A MOL Fehérvár 2-1-re nyert a Budafok vendégeként a labdarúgó NB I 25. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

A harmadik helyezett MOL Fehérvár a kiesés elől menekülő Budafok otthonába látogatott a 25. forduló zárómérkőzésén. A felek eddig két alkalommal találkoztak egymással az élvonalban, mindkét meccset a Fehérvár nyerte egyaránt 4-1-re ebben a szezonban.

A mérkőzés első negyedórája viszonylag eseménytelenül telt el, az első komolyabb helyzetből azonban gólt szerzett a vendég együttes a 17. percben. 

Nikolics Nemanja tette le lövésre a labdát, Budu Zivzivadze pedig a 16-os előteréből gyönyörűen csavart a kapu jobb oldalába.

A 25. percben egyenlítési lehetőséghez jutott a Budafok. Loic Nego szabálytalankodott Csonka Andrással szemben, azonban a megítélt büntetőt a csapatkapitány, Kovács Dávid nagyon gyengén helyezte, Emil Rockov kapus szögletre tudta ütni a lövést.

A 40. percben azonban egy gyors budafoki bedobás után Kovács Skribek Alenhez passzolt, aki 11 méterről a kapuba talált, kiegyenlítve az állást. A lövésbe ugyan beleért Rockov, de hárítani nem tudott.

Az első félidő végén még Ivan Petrjak révén újra vezetést szerezhetett volna a Fehérvár, ám az ukrán csatár lövése csak a bal kapufát súrolta.

A második játékrész egy életerős Kovács lövéssel indult, de a Budafok csapatkapitánya a kapu bal oldala mellé lőtt.

A mérkőzést továbbra is jó iram jellemezte, de nagyobb helyzetek nem alakultak ki a kapuk előtt, inkább a mezőnyjáték dominált. A Fehérvár némileg tanácstalannak tűnt és pontatlanul játszott, a Budafok abszolút partnere tudott lenni esélyesebb ellenfelének.

A hajrához közeledve elkezdte fokozni a nyomást a vendégcsapat. A 73. percben Nego beadása a kapufára pattant, majd nem sokkal később Nikolics lövését védte Bese Balázs, a kipattanónál pedig Zivzivadze kísérletét blokkolta a hazai védelem. 

Egyre nagyobb erőket mozgósított a vezető gól és egyben a győzelem megszerzéséért a Fehérvár, a Budafok beszorult a saját térfelére.

Nem tudta kihúzni a hátralévő időt bekapott gól nélkül a Budafok, a 84. percben Zsóri Dániel balszerencsésen ért bele Lyes Houri szabadrúgásába, így öngóllal szerzett vezetést a Fehérvár.

Az eredmény a későbbiekben már nem változott, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a székesfehérvári csapat és tovább üldözi a Puskás Akadémiát. A Budafok továbbra is kiesőhelyen áll, de bőven megvan még az esélye arra, hogy kiharcolja a bennmaradást.

A MOL Fehérvár elhozta a három pontot a Budafok otthonábólForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

 

NB I, 25. forduló:
Budafok-Fehérvár 1-2 (Skribek 40., ill., Zivzivadze 17., Zsóri 84. - öngól)

korábban játszották:
Zalaegerszeg-Ferencváros 2-2 (Boli 51., 65., ill. Koszta 7., Futács 67. - 11-esből)
Budapest Honvéd-Kisvárda 0-1 (Navrátil 90+2.)