A bajnok Glasgow Rangers 28 vadul ünneplő szurkolóját letartóztatták

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL JOY SPORTS FAN STREET BANNER JOYFULL CROWD
Rangers fans celebrate outside Ibrox Stadium, home of Rangers Football Club, in Glasgow on March 7, 2021 after their first Scottish Premiership title for 10 years was confirmed. - Rangers' first Scottish Premiership title for 10 years was confirmed Sunday after Celtic's 0-0 draw at Dundee United left them 20 points behind their Glasgow rivals with six games left to play. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A skót rendőrség 28 szurkolót letartóztatott, többeket pedig pénzbírsággal sújtott, mert a Galsgow Rangers labdarúgócsapatának vasárnapi bajnoki címét követően "vadul ünnepeltek", illetve megszegték a koronavírus-járvány miatt elrendelt gyülekezési szabályt.

Rangers-drukkerek ezrei gyűltek össze a csapat stadionjánál, edzőpályáján és a belvárosban, miután a legnagyobb rivális, a második helyen álló Celtic vasárnap csak döntetlenre volt képes a Dundee United vendégeként. A tabellán 88 ponttal első helyezett Rangers előnye így behozhatatlanná vált a 68 pontos Celtic számára az idény hátralévő hat fordulójában.

Volt mit ünnepelni, csak rossz volt az időzítés Forrás: AFP/Andy Buchanan

Sokan fáklyákat gyújtottak, többen rendbontásban vettek részt, illetve rendőröket támadtak meg. A közvélemény elítélte a tömegjeleneteket. Még Nicola Sturgeon skót miniszterelnök is megszólalt az ügyben, dühítőnek és szégyenletesnek nevezte a történteket, szerinte a rendbontók kockára tették azokat az eredményeket, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezésekor már elértek.

A Rangers története során 55. alkalommal lett bajnok, így a skót örökrangsorban már néggyel előzi meg a Celticet.

A Rangerst 2012-ben gazdasági okok miatt visszasorolták a negyedosztályba, az együttes négy év alatt három osztály lépett, és visszajutott az élvonalba. Ott kétszer harmadiként, majd kétszer másodikként végzett, ezúttal - a 2018 tavaszán kinevezett Steven Gerrard irányításával - meg is tudta törni a sorozatban kilencszer aranyérmes Celtic egyeduralmát.