Kompenzációs díjat fizet Gulácsiék klubja a Liverpoolnak

Lipcse, Liverpool, Barcelona, PSG, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, kedd, galéria
Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah (R) gets through on Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi's goal but fails to score during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between RB Leipzig and FC Liverpool at the Puskas Arena in Budapest on February 16, 2021. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott futballistákat is foglalkoztató RB Leipzig több mint egymillió euró (367 millió forint) kompenzációs díjat fizet az FC Liverpoolnak, mert a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharcuk visszavágóját az angliai nagyváros helyett a budapesti Puskás Arénában kell lejátszaniuk a feleknek.

A Bild című német napilap hétfőn írt erről, hozzátéve, hogy a lipcseieknek majd csak akkor kell átutalniuk az összeget a liverpooli klubnak, amikor már megkapták a BL idei szezonjának pénzdíját.

A párharc első meccsét szintén a magyar fővárosban játszották, a visszavágót pedig azért kellett elköltöztetni, mert Németországban utazási korlátozások és kötelező karanténidőszak vonatkozik azokra, akik Nagy-Britanniából érkeznek. A lipcsei együttes tagjaira így két hét elkülönítés várt volna, ha a meccset Liverpoolban rendezik.

Kompenzációs díjat fizet Gulácsiék klubja a Liverpoolnak Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A Bild információi szerint - az európai szövetség (UEFA) szabályzata alapján - az angol egyesület a startpénz 10 százalékának megfelelő kompenzációs díjat kap majd a lipcsei klubtól. Ez, kiindulva a tavalyi összegből, legalább 1,5 millió euró (551,6 millió forint) lehet. Az UEFA a mostani kiírás startpénzét még nem hozta nyilvánosságra.

A Gulácsi Pétert, valamint a sérült Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató RB Leipzignek a budapesti meccsrendezés költségeinek felét is állnia kell, és a Bild értesülései szerint a németeknek már a párharc első találkozójával összefüggésben is 300 ezer eurós (110 millió forint) költségük keletkezett.

A február 16-án rendezett első találkozót a Liverpool nyerte 2-0-ra, a visszavágóra szerdán 21 órakor kerül sor a Puskás Arénában.