Társoldalunk:

A büntetőeljárás alá vont FIFA-elnök a koronavírus járvány közepén Afrikában turnézik

2021.03.09. 08:45

Az Európai Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino tíz nap alatt tizenegy országban tesz látogatást. Az olasz-svájci sportvezető kísérői közé tartozik a volt svájci válogatott Pascal Zuberbühler és Gelson Fernandes is. Mindez csak azért érdekes, mert Svájcban éppen büntetőeljárás zajlik Infantino ellen.

A FIFA elnökét, Gianni Infantino ellen büntetőeljárás van folyamatban Svájcban - derül ki a Blick oldaláról. Az olasz-svájci sportvezetőt hivatali visszaéléssel és hivatali titoksértéssel gyanúsítják. 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnökét ez nem zavarja, mivel egy afrikai körúton vesz részt, ahol 10 nap alatt 11 országba látogat el. A FIFA elnöke olyan országokban tesz látogatást, mint Szenegál, Közép-afrikai Köztársaság, Ruanda, Kongói Köztársaság, Kongói Demokratikus Köztársaság, Dél-Afrika, Szudán, Marokkó, Mali és Benin.

Gianni InfantinoForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

Az elnököt két volt svájci válogatott focista, Pascal Zuberbühler és Gelson Fernandes is elkíséri. Gianni Infantino a FIFA elnökévé választása óta 127 országot látogatott meg.