Vágólapra másolva!
A tavalyról idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság után nem folytatja munkáját a német válogatottnál Joachim Löw szövetségi kapitány.

A német szövetség kedden jelentette be, hogy

a 61 éves szakember a kontinensviadal után távozik a Nationaelftől.

"Teljes mértékben tudatos döntést hoztam, tele büszkeséggel és hálával, ugyanakkor nagyon motivált vagyok az Eb-szerepléssel kapcsolatban" - jelentette ki a DFB közleményében Löw, aki 2006 óta irányítja kapitányként a Nationalelfet, mellyel 2014-ben világbajnok, 2010-ben pedig vb-bronzérmes lett.

A szakvezető 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, 2017-ben pedig a Konföderációs Kupán diadalmaskodott a német együttessel.

de mindenek felett számtalan csodálatos, varázslatos közös pillanatunk - és itt nem csak a 2014-es brazíliai vb-győzelemre gondolok" - idézte a közlemény Löwöt.

Joachim Löw az Eb után távozik Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Ralf Ibing

A szakembert november 30-án erősítette meg tisztségében a DFB, akkor azt közölték, hogy az Európa-bajnokság végéig biztosan ő irányítja a válogatottat.

Löw jövője azután vált kérdésessé, hogy a Nationalelf november 17-én 6-0-ra kikapott a spanyol csapat vendégeként

a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A németek a 2018-as vb-n címvédőként már a csoportjukból sem jutottak tovább.

Fritz Keller, a DFB elnöke most azt mondta, nagyon tiszteli a szövetségi kapitányt a döntésének meghozatala miatt.

"Ő az egyik legnagyobb edző a labdarúgásban, a német futballban pedig olyan nyomokat hagyott, amilyeneket csak nagyon kevesek" - jelentette ki Keller.

Löw eddig rekordot jelentő, 189 mérkőzésen irányította a német válogatottat, és az Eb végéig akár a 200 összecsapásig is eljuthat kapitányként.

A német válogatott a nyári Eb-n a világbajnok franciákkal, a címvédő portugálokkal, valamint a társrendező magyarokkal szerepel azonos csoportban.