Vágólapra másolva!
A Liverpool hétvégén tovább rontotta negatív rekordját: fennállása során először veszített el sorozatban hat tétmeccset házigazdaként. A mérkőzés után Jürgen Klopp elárulta, hogy pályafutásának legnehezebb időszakát éli jelenleg, azonban hozzátette, hogy össze sem hasonlítható a Dortmund 2014-15-ös szezonjával a mostani liverpoolos év.

A Liverpool menedzsere nem először kerül mélypontra aktuális csapatával, azonban szerinte össze sem hasonlítható a Borussia Dortmunddal rendkívül rosszul sikerült 2014-15-ös szezon a mostanival.

A Dortmund nagyon rosszul kezdte azt a szezont, a 13., valamint a 19. forduló után is utolsó, vagyis a 18. helyen állt a Bundesligában. A német együttes szerencséje azonban megfordult, és elkezdtek jönni az eredmények, aminek köszönhetően végül a hetedik helyen zárta a bajnokságot.

A Liverpool nyolc mérkőzés óta nyeretlen hazai pályán a Premier League-ben Forrás: AFP/Clive Brunskill

Azonban akárcsak korábban a Dortmundnál, a Liverpool idei szezonjában is sérüléshullám nehezíti Klopp terveit és taktikáját. Ugyanakkor Kloppnak olyan nehézségekkel is szembe kellett néznie, mint Robert Lewandowski hiánya, aki a Bayern Münchenbe igazolt. Ráadásul a német válogatott játékosok a 2014-es világbajnokság megnyerése után kimerülten kezdték meg a szezont.

– mondta Klopp a Fulham elleni vereség után.

Nagyon nehezen indult Jürgen Klopp 2014-15-ös szezonja Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Oliver Mehlis

A Klopp-féle Gegenpressing alkalmazását más csapatok is elkezdték használni a Bundesligában. Úgy tűnt, hogy a német szakember nem képes taktikailag megújulni, emiatt sokan kételkedtek benne csapaton belül is.

- mondta korábban Mats Hummels a Honigsteinnek.

A színfalak mögött voltak nézeteltérések, például amiatt, hogy sokan nem értettek egyet azzal, ha Pierre-Emerick Aubameyangot nem középen játszatta Klopp. Ő azonban bízott a taktikájában, és inkább beindította a gépezetet, ahelyett, hogy lecserélte volna.