Társoldalunk:

Egy sokkoló videó: ezért akarja bojkottálni Norvégia a 2022-es focivébét

2021.03.09. 07:13

Azt mindenki sejti, hogy Katarnak semmi sem drága azért, hogy megrendezze a 2022-es focivébét. Korábban is lehetett már arról hallani, hogy rengeteg építőmunkás halt meg a munkálatok, a stadionépítések során. Egy most előkerült videóban viszont döbbenetes képeket láthatunk arról, mi a helyzet alig több, mint két évvel a katari vb kezdete előtt.

A világon a norvégok voltak az elsők, akik felvetették, hogy bojkottálni kellene a vb-t, azaz el sem kellene indulni a selejtezőkön. Ha a norvég szövetség ezt megteszi, akkor súlyos büntetésre számíthat a FIFA-tól. Az északi országban élénk vita kezdődött, miután több elsőosztályú klub - köztük a rekordbajnok Rosenborg - támogatta a javaslatot. 

A VG című norvég lapban most megjelent videó viszont tényleg felvet olyan kérdéseket, amelyekre jó lenne választ kapni. A filmben látható, milyen embertelen körülmények között élnek és laknak azok a munkások, akik a stadionokat építik. Elhangzik a korábban már a Guardian című angol lap által közölt tény, amely szerint eddig 6500-an haltak meg az előkészületek során.

Forrás