Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) arra készül, hogy kinevezze a 157 éves szervezet történetének első női elnökét.

Az Insider Sport megírta, hogy a szervezet Debbie Hewittet szemelte ki a megüresedett állás vezető jelöltjeként, az 57 éves üzletasszony korábban a RAC brit autóipari szolgáltató vállalat vezérigazgatója volt.

Az FA kifejezetten azt tűzte ki célként, hogy a hagyományokat megtörve ezúttal női elnöke legyen a szervezetnek, így Hewitt a 2020 novemberében távozó Greg Clarke helyét veheti át az elnöki pozícióban.

Debbie Hewitt lehet az Angol Labdarúgó Szövetség első női elnöke Forrás: sportspromedia.com

A hírek szerint a szövetséghez több mint 100 kérelem érkezett a posztra, amelyet most hat jelöltre csökkentettek, és a listán több nő is szerepel.

A pozícióra legesélyesebb Hewitt üzletasszony 2011-ben a Brit Birodalom Rendjének kitüntetésében (MBE) részesült az üzleti és az állami szektornak nyújtott szolgálataiért.

Az FA szerint még nem végleges, hogy ő lesz a befutó, mindenesetre a sikeres jelölt egyik legfőbb feladata az lesz, hogy felügyelje az Egyesült Királyság és Írország közös ajánlatát a 2030-as labdarúgó-vb megrendezésére vonatkozóan, amely Boris Johnson miniszterelnök támogatását is megkapta.