Pelé tiszteletére átnevezték a Maracana Stadiont

Horizontal AFRICAN NATIONS CUP FOOTBALL BUST OPEN ARMS SEMIFINAL
(FILES) In this file photo taken on February 8, 2012 former player Brazil's Pele acknowledges the crowd before the African Cup of Nations (CAN 2012) semi-final football match Mali vs Ivory Coast at the Stade de l'Amitie in Libreville. - Brazilian football legend Pele turns 80 on October 23, 2020. (Photo by Franck FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnoka, Pelé tiszteletére átnevezték a brazilok legendás stadionját, a Maracanát.

A Rio de Janeiró-i önkormányzat kedden szavazta meg, hogy a 80 éves klasszis nevét viselje a sportág egyik ikonikus helyszíne, amelyet mostantól Edson Arantes do Nascimento - Rei Pelé, azaz Pelé király Stadionnak hívnak.

Pelé számos emlékezetes mérkőzést játszott a Maracanában, a Santos színeiben például a Vasco da Gama elleni összecsapáson itt rúgta meg pályafutása ezredik gólját.

Pelé tiszteletére átnevezték a Maracana Stadiont Forrás: AFP/Franck Fife

A Maracanában rendezték az 1950-es és a 2014-es labdarúgó-világbajnokság döntőjét, illetve a 2016-os olimpia megnyitóját és a futballtorna fináléját.

A Maracana eredeti neve Estádio Jornalista Mário Filho, melyet egy brazil újságíróról kapott, aki a 40-es években a leginkább lobbizott a létesítmény felépítéséért.