Vágólapra másolva!
Lothar Matthäust saját bevallása szerint nem foglalkoztatja az, hogy a nyártól átvegye a német labdarúgó-válogatott irányítását, a közvélemény nyomására azonban mégis elgondolkodna a lehetőségen.

A 150-szeres német válogatott játékos - a magyar nemzeti együttes korábbi szövetségi kapitánya - a Bild német lapnak kifejtette, a tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokság után posztjáról idő előtt távozó Joachim Löw szövetségi kapitány utódjáról a német szövetség (DFB) hivatott dönteni, és amennyiben őt is felkeresik az illetékesek, fontolóra veszi a lehetőséget.

- mondta a játékosként aranylabdás szakember.

Matthaus elgondolkozna a lehetőségen Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/ Jurgen Fromme

Az 59 éves Matthäus, aki kedden Ralf Rangnickot nevezte meg a legalkalmasabb utódjelöltnek a válogatott élére, edzői karrierje során még soha nem dolgozott szülőhazájában.

Játékosként világ- és Európa-bajnok volt, ám edzőként nem tudta megközelíteni ezt a szintet.

Négy országban - Ausztria, Szerbia, Brazília és Izrael - négy klubcsapatnál dolgozott, de egyiknél sem maradt egy évnél tovább.

A magyar nemzeti együttest két évig irányította, a bolgárt 2010 szeptemberétől kezdve egy esztendőn át. Utóbbit követően már nem ült kispadon, az azóta eltelt közel tíz évben leginkább televíziós szakértőként maradt kapcsolata a labdarúgással.