Vágólapra másolva!
A norvég TV2-nek adott hosszabb interjúban Tokmac Nguen, a Ferencváros norvég csatára elmondta, hogy mit érzett, amikor megkapta a válogatott meghívót, és beszélt arról is, hogy mi tartja a magyar bajnokcsapatnál.

A nagyszerű őszt produkáló 27 éves csatár is ott lesz Stale Solbakken keretében, amelyik sorrendben Gibraltár, Törökország végül pedig Montenegro ellen lép pályára a március 24. és 30. közötti világbajnoki selejtezőkön.

"Nagyon büszke vagyok, és szeretném ezt az érzést magammal vinni a pályára – mondta a csatár a norvég lapnak adott interjúban, elárulva, hogy ugyanannyira szereti társait helyzetbe hozni, mint magát a gólszerzést.

A hazájában Tokkinak becézett csatár azt is elmondta, hogy már korábban, különösen az őszi Bajnokok Ligája-menetelés idején is úgy érezte volna, hogy megérdemelné a válogatott meghívót, ezét nagyon csalódott volt, hogy Lars Lagerback nem számított rá. A svéd szakembert a sikertelen Eb-pótselejtező után kirúgták, utódja pedig megadja a lehetőséget a Fradi csatárának.

"De fölösleges lett volna emiatt hangoskodni. Egy ember hozza meg a döntést, és biztos, hogy megvolta rá az oka, hogy nem számolt velem, tiszteleben kell tartanom a döntését" – fogalmaz nagyon sportszerűen Tokmac.

A kapitány szemével

"Kissé hullámzó Tokmac formája, és most nincs olyan jó állapotban, mint ősszel volt a Bajnokok Ligájában, akkor kicsivel gyorsabb volt, mint a legutóbbi mérkőzésein. De nagyszerű focista, akit szeretnénk jobban megismerni, a közös edzéseken is látni, hogy mire képes. Más, mint a többiek, de majd az edzéseken eldől, hogy milyen állapotban is van" – mondta Tokmacról Stale Solbakken szövetségi kapitány.

Tokmac sem tagadja, hogy nincs olyan formában, mint, amikor rugdosta a gólokat a BL-selejtezőben, majd a csoportkörben. De ez az egész csapatra igaz.

Nem könnyű ilyen sokkal a bajnokság vége előtt ekkora előnnyel vezetni, és továbbra is ugyanúgy a mezőny fölé nőni, ezért is eshetett vissza a formánk" – mondta a csatár utalva rá, hogy nyolc fordulóval az NB I zárása előtt a Fradinak 13 pont az előnye a második helyen álló Puskás Akadémiával szemben.

Nyilvánvaló, hogy a BL-szereplés során több klub is felfigyelt a norvég csatárra, aki nem titkolta, hogy bőséggel érkeztek megkeresések a Ferencvároshoz.

Nem véletlen, hogy több klub is megkereste a Ferencvárost Tokmac Nguen (10) átigazolása érdekében Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Voltak köztük olyanok is, amelyikkel a klub meg tudott volna egyezni, úgyhogy csak rajtam múlt a döntés.

A klub vezetői egyetlen percig sem presszionáltak, hogy kellene döntenem, és ezért nagyon hálás vagyok nekik" – mondta a norvég csatár, akinek 2022 júniusában jár le a szerződése a zöld-fehéreknél.