Infarktust kapott kapott a Liverpool korábbi válogatott csatára

Horizontal
Chilean international soccer player Mark Gonzalez (L) and Welsh striker Craig Bellamy pose for photographers before addressing a press conference at Liverpool football club, in north-west England, 14 July 2006. This follows a year long wait for a work permit for Gonzalez to be granted. AFP PHOTO/PAUL ELLIS (Photo by PAUL ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Szívinfarktust kapot és azonnal kórházi kezelésre szorult a napokban, Mark González a Liverpool és a Real Betis korábbi chilei válogatott csatára.

A hírről a 36 éves ex-futballista felesége, Maura Rivera számolt be a közösségi oldalán egy hosszú bejegyzésben, amelyben tudatta, hogy férje már jobban van.

González 2004-ben igazolt a spanyol Albacete csapatához, ahonnan két évvel később Rafa Benítez hívására ment Liverpoolba. Angliában azonban csak egy évvel később kapott munkavállalói vízumot, így egy szezont a szintén spanyol Real Sociedadban töltött. Liverpoolban végül csak a 2006-07-es idényben volt tagja a keretnek, de miután 25 bajnoki mérkőzésen csupán két gólt szerzett, a klub nem marasztalta. Most a közösségi oldalukon kívánnak neki mielőbbi felépülést.

Ugyanígy tett a csatár következő csapata, a sevillai Real Betis, ahol két szezont töltött, majd a következő öt idényt a CSZKA Moszkva mezében futballozta végig. 2014 és 2019 között négy chilei klubban játszott, mielőtt visszavonult volna.

Hazája válogatottjában 2003 és 2016 között 56 mérkőzésen 6 gólt szerzett, ezek egyike egy győztes gól volt Svájc ellen a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon. Tagja volt a 2016-ban Copa Américát nyerő chilei válogatottnak.

Címlapi kép: Mark Gonzálezt (balra) és Craig Bellamyt bemutatja a Liverpool 2006. július 14-én.