A Dortmund ügyvezetője nézők előtt rendezné a német kupa döntőjét

firo: 25.05.2019, Football, DFB Cup, Cup 2018/2019 season, DFB Cup, Final, Final, Cup final, RB Leipzig, Red Bull - FC Bayern Munich 2019 DFB-Pokal firo: 25.05.2019 Red Bull - FC Bayern Munich SPO Cup final Cup season 2018 RB Leipzig Horizontal FINAL FOOT
firo: 25.05.2019, Football, DFB Cup, Cup 2018/2019 season, DFB Cup, Final, Final, Cup final, RB Leipzig, Red Bull - FC Bayern Munich Teams, Teams | usage worldwide (Photo by firo Sportphoto/Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund labdarúgóklub ügyvezető igazgatója azt javasolta, hogy nézők előtt rendezzék a Német Kupa döntőjét.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című napilap szombati számában megjelent interjúban Watzke azt javasolta, hogy csak koronavírus ellen beoltott nézők lehessenek jelen május 13-án a berlini Olimpiai Stadionban, őket viszont ingyen engedjék be.

Véleménye szerint 10-15 ezer ember lehetne a lelátókon. Hozzátette, szerinte semmi nem szól egy ilyesfajta kísérleti projekt ellen.

Majdnem úgy, mint a régi szép időkben: 2019. május 25-én felsorakoznak a Bayern München és az RB Leipzig játékosai a berlini kupadöntő előtt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Ralf Ibing

"Először is ez egy szép gesztus lenne, másrészt hihetetlenül jót tenne a meccs hangulatának, harmadrészt egy kicsit összehozná a társadalmat" - érvelt Watzke.

A Német Kupa elődöntőjében a Borussia Dortmund a másodosztályú Holstein Kiel csapatával találkozik. A másik ágon Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik együttese, az RB Leipzig szerepel, amelynek ellenfele a Werder Bremen vagy a másodosztályú SSV Jahn Regensburg lesz.