Vágólapra másolva!
Ahogy ilyenkor a hivatalos közlemény hangzik, közös megegyezéssel távozik a ZTE FC vezetőedzői pozíciójából Boér Gábor, akinek azóta már az utódját is megnevezte a klub.

Közös megegyezéssel távozik a ZTE FC vezetőedzői pozíciójából Boér Gábor - olvasható a Nemzeti Sport oldalán. A 38 éves szakember tavaly nyáron vette át az együttes irányítását. Összesen 26 bajnoki mérkőzésen vezette a zalaiakat, melyeken hét győzelmet, öt döntetlent és tizennégy vereséget szenvedtek. A csapat a kiesés szélén áll, csak a jobb gólkülönbség miatt előzi meg a kieső helyen álló Budafokot, azaz nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy kitaláljuk, miért küldték el.

Boér Gábor távozik a ZTE csapatától Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Irányítása alatt a ZTE FC bejutott a Mol Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé,

igaz, a koronavírus-járvány miatt a negyeddöntőben nem tudott az élvonalbeli csapatával kiállni a Kisvárda ellen, így a legjobb négy közé már nem tudta beverekedni magát.

Ez a 10. bejelentett edzőváltás a labdarúgó NB I jelenlegi idényében.

A klub gyorsan megtalálta Boér Gábor utódját, aki a klub korábbi játékosa, Waltner Róbert lesz. A szintén fiatal szakemberrel kapcsolatban hangsúlyozták, hogy játékosként 2002-ben bajnoki címet ünnepelhetett a zalaiakkal, akiknél a klub élvonalbeli történelmének legeredményesebb játékosa.

Waltner első felnőtt klubja trénerként a Kaposvári Rákóczi volt, amellyel két év alatt két osztályt ugrott,

így a gárda öt év után visszajutott az NB I-be, ahol azonban csak egy évet töltött. A szakember legutóbb a BFC Siófok vezetőedzője volt, ahonnan múlt héten küldték el, hét legutóbbi meccséből hatot elvesztett. Waltner Róbert a szezon végéig szóló szerződést kötött a ZTE-vel.