Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fejlesztési testületét vezető Arsene Wenger szerint kétévente kellene megrendezni a világbajnokságot és az Európa-bajnokságot is.

71 éves francia szakember - aki az elnök Gianni Infantino egyik legfontosabb tanácsadója - úgy fogalmazott, a mostani rendszer igazságtalan a játékosokkal szemben, és sokkal nagyobb szerepet kéne kapnia a fontos tornáknak.

- jelentette ki Wenger. A korábbi vezetőedző korábban élesen kritizálta az európai szövetség (UEFA) által életre hívott Nemzetek Ligáját, ami helyett szerinte a kontinensviadalokat is kétévente kellene megrendezni.

- tette hozzá Wenger, aki szerint csökkenteni kéne a selejtezőkre szánt válogatott szünetek számát is, amely a nemzeti bajnokságok elől veszi el az időt.

- fogalmazott a francia tanácsadó.
Véleménye szerint a legideálisabb forgatókönyv az lenne, ha mondjuk októberben lejátszanák az összes selejtezőt, utána pedig a labdarúgók a klubcsapataikra tudnának összpontosítani.

- mondta Wenger, akinek ötlete, hogy a jövőre télre eső világbajnokság miatt március és november között játsszák a klubszezont, nem kapott túl nagy támogatottságot.

- emlékeztetett a szakember, aki szerint a jövő évi vb után legalább négyhetes szünetre lenne szükség, akkor viszont a húszcsapatos bajnokságokat nem lehetne normálisan befejezni.

Arsene Wenger szerint a játékosoknak legalább négyhetes szünete kell, hogy legyen Forrás: AFP/Joel Saget

- zárta Wenger. A FIFA a közeljövőben vizsgálja felül a következő idényekre vonatkozó nemzetközi versenynaptárat.