Simán jutott tovább a Paris Saint-Germain a Francia Kupában - videó

Kylian Mbappé
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates after scoring a goal during the French Cup semi-final football match between Olympique Lyonnais (OL) and Paris Saint-Germain (PSG) at the Groupama Stadium in Decines-Charpieu, centraleastern France, on March 4, 2020. (Photo by Philippe DESMAZES / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain hazai pályán 3-0-ra legyőzte a bajnoki listavezető Lille-t, ezzel elsőként jutott be a legjobb nyolc közé.

A PSG Mauro Icardi révén már a 9. percben megszerezte a vezetést, félórával később azonban az olasz csatárt le kellett cserélnie Mauricio Pochettinónak.

A helyére beálló Kylian Mbappé azonban gyorsan bemelegedett, két perccel később kiharcolt és értékesített egy büntetőt, majd a meccs végén a ráadás harmadik percében ismét megmutatta, hogy milyen félelmetesen gyors és könyörtelen befejező tud lenni.

A Lille a 78. percben kihagyott egy 11-est, Yusuf Yazici hibázott, pontosabban Keylor Navas védett, akinek az idényben ez már a harmadik kivédett büntetője volt.

Mbappéról még annyit, hogy 1976 óta, amikor egy bizonyos Michel Platini 20 évesen 225 naposan megszerezte a 15. gólját a Francia Kupában, senki nem ért el olyan fiatalon ehhez a mérföldkőhöz, mint a ma 22 éves és 87 napos Mbappé.

Eredmény, Francia Kupa, nyolcaddöntő:
Paris Saint-Germain–Lille 3-0 (2-0)
gól: Icardi 9., Mbappé 41., 90+3.