A PSG játékosának apját és testvéreit szekrénybe zárták a késes betörők

Horizontal
Di Maria sírva hagyta el a pályát lecserélése után
Vágólapra másolva!
Ijesztő sorozat az, amely Európa több futballistájával és edzőjével az elmúlt hetekben történt. A PSG két játékosának házába vasárnap este törtek be késsel felszerelkezett rablók, de ugyanerre volt már példa Angliában is. A játékosoknak a lehető legrosszabbra kell felkészülniük, mert ezek az események bármikor megtörténhetnek.

Akik látták a vasárnap esti PSG-Nantes francia bajnoki mérkőzést, azt is láthaták, hogy a párizsi csapat edzője hírt kapott a sportigazgatótól, hogy Angel Di Maria házába betörtek. A meccs éppen ment, Pochettinónak pedig le kellett cserélnie a játékost. Később az is kiderült, hogy nem csak Angel Di Maria, hanem Marquinhos házában is betörők jártak. A francia hatóságok most azt vizsgálják, hogy vajon van-e a két támadás között összefüggés, vagy csak a véletlen műve, hogy a két focistához egyszerre törtek be.

Közben újabb részletek is kiderültek a szörnyű eseményekről.

Angel Di Maria lecserélése után a játékos sírva hagyta el a stadiont.

Mire hazaért, a betörők már messzire jártak. A rablók rengeteg ékszert és karórát zsákmányoltak. Az ellopott ékszerek összértéke meghaladta a 180 millió forintot. Egészen döbbenetes, hogy zajlott le a betörés.

Di Maria sírva hagyta el a stadiont lecserélése után Forrás: AFP/Franck Fife

Di Maria családja a ház első emeletén nézte a PSG-Nantes meccset a tévében.

A betörők a földszintről a ház belső liftjén felmentek a második emeletre és ott kirámolták a széfet.

De itt legalább történt fizikai bántalmazás. Nem úgy Marquinhos esetében. Az ő házában ott volt az édesapja és két nővére is. Marquinhos édesapját súlyosan bántalmazták, megverték. A fejét, a mellkasát és a bordáját ütötték, rúgták. Aztán a tolvajok átkutatták a házat.

Az apát és Marquinhos két lánytestvérét egy gardróbba zárták.

Az elkövetők a talált értéktárgyakkal és pénzzel elmenekültek.

A francia hatóságok nyomoznak az ügyben, a tettesek még nincsenek meg.