Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott jövő héten csütörtökön a lengyel csapat ellen kezdi meg a szereplését a vb-selejtező sorozatban. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elárulta, hogyan tervezi megállítani a világ legjobb csatárát, Robert Lewandowskit, és arról is beszélt, hogyan lehet pótolni a sérült Szoboszlai Dominiket.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint egy olyan kiváló erőkből álló csapattal szemben, mint a lengyel, még a döntetlen is jó eredménynek számít, ő azonban mindig győzelemre készíti fel játékosait, így a világbajnoki selejtezősorozat jövő heti rajtjára is. Többek között erről is beszélt pénteken a telki edzőközpontban az olasz szakember, aki hozzátette, örül annak, hogy a jövő csütörtöki ellenfél kispadján Paulo Sousa, a korábban Székesfehérváron dolgozó portugál tréner foglal helyet, de nehéz megmondani, milyen taktikával készül majd a Puskás Arénában. Rossi kiemelte: abban biztos, hogy a lengyelek megpróbálnak majd agresszívan letámadni, és igyekeznek sokat birtokolni a labdát.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Polyák Attila - Origo

Marco Rossi megjegyezte, az elmúlt évben a világ legjobbjának választott Robert Lewandowski személyében egy extraklasszissal is rendelkezik a rivális. Hangsúlyozta, olyan centerről van szó, akit az elmúlt években a világ legjobb csapatai sem igazán tudtak megállítani. A kapitány szerint egységes futballra van szükség ellene, hogy minimalizálják annak az esélyét, hogy a Bayern München csatára helyzetbe kerüljön.

Marco Rossi újságírói kérdésre kitért Szoboszlai Dominik hiányára is.

Elmondta, egy ilyen kaliberű játékost mindig nehéz pótolni, azonban a csapat a közelmúltban többször is bizonyította már, hogy képes megoldani a feladatot. Példaként kiemelte Kalmár Zsoltot, aki remek alternatíva lehet, a DAC középpályása egészséges és jó formában van.

A játékosokat a sajtótájékoztatón Gazdag Dániel képviselte, aki az elmúlt hetekben a Budapest Honvédban csatárként remekelt, ám ahogyan elmondta, Marco Rossi találkozásukkor leszögezte, a válogatottban középpályásként számol vele.

Gazdag Dániel remek formában futballozik az utóbbi időben Forrás: Sputnik via AFP/Grigory Sysoev

A futballista elmondta, mindhárom világbajnoki selejtezőn kemény összecsapásra számít, így a lengyeleket követően San Marino és Andorra otthonában is, de bízik a jó eredmény elérésében.

"Örülök, hogy korábban kezdhettük meg az edzőtábort, most a keret egyik felének kicsit több ideje van a felkészülésre, mint általában.

- nyilatkozta.

A magyar válogatott csütörtökön a Puskás Arénában fogadja a lengyel gárdát, majd három nappal később San Marino, március utolsó napján pedig Andorra vendége lesz.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Védők: Botka Endre (FTC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Loic Nego (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (FTC)
Támadók: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest)