Cristiano Ronaldo újabb rangos díjat gyűjtött be

Cristiano Ronaldo Juventus
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his third goal during the Italian Serie A football match Cagliari vs Juventus on March 14, 2021 at the Sardegna Arena in Cagliari. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Egymás után másodszor Cristiano Ronaldót, a Juventus portugál labdarúgóját választották a legjobb játékosnak az olasz Serie A-ban.

A 2019/20-as szezon győzteseit péntek este hirdették ki. A szavazáson futballisták, edzők, játékvezetők és szakújságírók vettek részt.

A díjakat általában egy gála keretében adják át, de ezúttal - a koronavírus-járvány miatt - "csak" egy televíziós műsorban kerítettek rá sort.

Ismét Ronaldót választották az idény legjobbjának a Serie A-ban Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Ronaldo az előző idényben 33 bajnokin 31 gólt szerzett, és ezzel oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Juventus sorozatban kilencedszer is megnyerte a Serie A-t.

"Először nehéz volt az üres stadionokban játszani, de változatlanul az maradt a célunk, hogy nyerjünk, és ezt meg is tettük.

és annak is kell lenned minden évben, különben nem nyerhetsz 34, 35, 36 vagy 40 évesen" - mondta a 36 éves támadó.

A nőknél is egy Juventus-játékos, Cristiana Girelli kapta az idény legjobbjának járó elismerést, míg az edzőknél Gian Piero Gasperini, az Atalanta trénere nyert.

A csapatok kategóriájában a bergamói gárda végzett az élen.