Társoldalunk:

Hertha-gála: Dárdai Pál csapata a Bayer kiütésével menekül a kiesés elől - videó

2021.03.21. 17:39

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 26. fordulójának vasárnap délutáni összecsapásán Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC 3-0-ra nyert hazai pályán a Bayer Leverkusen ellen.

A Dárdai Pál irányította Hertha BSC múlt szombaton 2-0-ra kikapott Dortmundban, vasárnap pedig újabb nehéz feladat elé nézett a hatodik Bayer Leverkusen vendéglátójaként. A forduló előtt osztályozós helyre csúszott berliniek utóbbi négy meccsükből hármat elvesztettek, így nagy szükség volt a három pont megszerzésére.

A Dárdai Mártonnal felálló Hertha kiválóan kezdte a meccset, már a 4. percben megszerezte a vezetést, méghozzá egy szép góllal: Deyovaisio Zeefuik a kapufa segítségével lőtt 15 méterről a kapuba. 

A kapott gól után magasabb fokozatra kapcsolt a Bayer, és sorra dolgozta ki a helyzeteket, azonban a szerencse többször a berlini együttes mellett állt.

A Hertha viszont könyörtelenül kihasználta a helyzeteit, a 26. percben egy gyors kontra végén Matheus Cunha góljával növelte az előnyét. 

A Leverkusent megzavarta az újabb kapott gól, a Hertha pedig ezt ki is használta: a 33. percben úgy nézett ki, megússza a ziccert a Bayer, de Jhon Cordoba végül egy szép cselt követően háromgólosra növelte a Hertha előnyét. 

A Bayer ment előre becsülettel a szépítésért még az első félidő hátralévő részében, de újabb gól már nem esett, így a Hertha 3-0-ra vezetett a szünetben. 

Dárdai Pál csapata jól kezdte a második félidőt is, az 52. percben Dodi Lukebakio talált a kapuba, ám a VAR segítségével végül nem adta meg a találatot kezezés miatt a játékvezető. Ezt követően többször is csak a 22 éves kapusának, Lennart Grillnek köszönhette a Bayer, hogy a Hertha nem tudta növelni az előnyét. A hátralévő időben is akadtak mindkét oldalon helyzetek - a hajrában a csereként beálló Krzysztof Piatek is elrontott egy ziccert -, de újabb gól már nem esett, így a berlini együttes végül nagyon könnyedén, 3-0-ra nyert. 

A második Dárdai-korszakban ez volt a nyolcadik mérkőzése a berlini csapatnak, amely öt vereség és egy döntetlen mellett a második győzelmét aratta. 

A Hertha - amely elmozdult sikerrel a kieső zónából, és a 14. helyen áll - tehát javítani tudott a Dortmund elleni vereséget követően, míg a Bayer Leverkusen sorozatban második vereségét szenvedte el.