Társoldalunk:

Okos gólt lőtt a Bundesligában Sallai Roland - videó

2021.03.21. 19:26

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 26. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Sallai Rolanddal felálló Freiburg hazai pályán 2-0-ra győzte le az Augsburgot. A találkozó 51. percében gólt lőtt a magyar válogatott focista. 

A magyar válogatott Sallai Rolanddal a kezdőcsapatban felálló Freiburg birtokolta többet a labdát az első félidőben (60-40 százalék), de ez a helyezetek számában nem látszott meg, mindkét csapat öt-öt alkalommal próbálkozott. Az Augsburg ezekből háromszor tette próbára Florian Müllert, míg a másik oldalon Rafal Gikiewicznek kétszer kellett védenie.

Nagy csata volt a pályán, gól azonban nem esett íz első félidőben, így a döntés a második játékrészre maradt.

A második játékrész jól kezdődött a Freiburg számára, ugyanis az 51. percben Sallai Roland remek gólt lőtt 12 méterről a jobb alsóba. 

A kapott gólt követően mindent megtett az egyenlítésért az Augsburg, számos nagy lehetőséget ki is dolgozott, de Florian Müller kiválóan védett, így tartotta az egygólos előnyt.

Sőt, a 79. percben Philipp Lienhart közvetlen közelről növelte az előnyt: az osztrák védő egy kapufáról kipattanó labdát fejelt a kapuba. A gólt hosszasan vizsgálta a VAR, majd ennek segítségével ítélt végül gólt a játékvezető.

A biztos előny birtokában Sallait is lecserélte az edzője, újabb gól pedig már nem esett, a Freiburg két vesztes meccs után tudott újra nyerni, míg az Augsburg a múlt heti Mönchengladbach elleni sikert követően ezúttal kikapott.