Világbajnok spanyol legenda ülhet le a német csapat kispadjára

Xabi Alonso highlights fan meeting event in Shanghai China Chinese Shanghai football player Luis Figo Xabi Alonso Horizontal
Spanish former footballer Xabi Alonso attends a fan meeting event in Shanghai, China, 11 April 2019. (Photo by Zhong fubao / Imaginechina / Imaginechina via AFP)
Vágólapra másolva!
A következő szezontól Xabi Alonso irányítja majd vezetőedzőként a Borussia Mönchengladbach labdarúgócsapatát - a Bild és a Sport Bild német lapok információja szerint.

A Mönchengladbach nem kommentálta a hétfői híreket, Markus Aretz klubszóvivő annyit mondott mindössze: amint ezzel kapcsolatos hírt akarnak közölni, majd tájékoztatják a sajtót.

A Bundesliga tabelláján tizedik együttes szakmai munkájának irányítója, Marco Rose a szezon végén távozik, hogy elfoglalja a Borussia Dortmund kispadját.

Van, ahol már tényként kezelik a hírt:

Xabi Alonso játékoskarrierje során a spanyolokkal világ- és kétszeres Európa-bajnok volt, 2004-től 2017-es visszavonulásáig olyan nagy klubokban játszott, mint a Liverpool, a Real Madrid és a Bayern München. Az angol és a spanyol csapattal Bajnokok Ligáját is nyert, a németeknél háromszoros bajnoknak vallhatja magát. Visszavonulását követően edzői tanfolyamot végzett, majd 2018-ban a Real Madrid utánpótlásában vállalt munkát, 2019 óta pedig nevelőegyesületénél, a Real Sociedadnál irányítja a második csapatot, amellyel jelenleg harmadosztályú csoportjának első helyén áll.