A Barca fiatalja mellett a veterán védő is kimaradt a portugál válogatott keretéből

fbl Horizontal
Barcelona's Portuguese forward Francisco Trincao reacts after missing a goal opportunity during the Spanish league football match between FC Barcelona and Elche CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 24, 2021. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Pepe, Rui Patrício és Francisco Trincao sem került a portugál labdarúgó-válogatott keretébe a márciusi világbajnoki selejtező-mérkőzésekre.

Az Európa-bajnoki címvédő - amely a társrendező magyarok egyik csoportellenfele lesz a 2020-ról idénre halasztott kontinensbajnokságon - szövetségi kapitánya, Fernando Santos a Porto 38 éves védőjére, Pepére lábsérülése miatt nem számíthat, míg a kapus Rui Patrício egy héttel ezelőtt angol klubcsapata, a Wolverhampton mérkőzésén szenvedett fejsérülést. Helyükre a kapus José Sá (Fenerbahce) és a védő Luís Neto (Sporting) került be.

A Barcelona 20 éves tehetsége, az ötszörös nagyválogatott Trincao ebben az időszakban a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Eb-n segíti a korosztályos portugál együttest.

Trincao egyelőre az U21-es csapatban bizonyíthatja tehetségét Forrás: NurPhoto via AFP/DAX Images/NurPhoto/Dax Images

Fernando Santos 25 fős listájáról nem hiányoznak olyan sztárok, mint Bruno Fernandes (Manchester United), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus) és Joao Félix (Atlético Madrid).
Portugália a vb-selejtezős sorozatban szerdán Torinóban, Azerbajdzsán ellen kezdi meg szereplését pályaválasztóként, három nappal később Belgrádban játszik Szerbiával, majd jövő kedden Luxemburg vendége lesz.