Vágólapra másolva!
Menesztették Peter Boszt, a német labdarúgó Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen holland vezetőedzőjét, akinek a helyét azonnali hatállyal Hannes Wolf veszi át - jelentette be a klub kedden.

A Leverkusen vasárnap simán, 3-0-ra kikapott Dárdai Pál kiesés elől menekülő együttesétől, a Hertha BSC-től a fővárosban, és így jelenleg a hatodik helyen áll, de fogy a reménye, hogy elérje a negyedik pozíciót, amely még Bajnokok Ligája-szereplést érne.

Peter Boszt (jobbra) kirúgták a Hertha elleni 3-0-s vereséget követően Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A Bayer kiesett az Európa-ligából a svájci Young Boys, valamint a Német Kupából a negyedosztályú Rot-Weiss Essen ellenében. Az idén 17 fellépésből csak négyszer győzött, míg a Bundesligában az elmúlt hat találkozóján a megszerezhető 18 pontból csak ötöt gyűjtött be.

"Tekintettel az elmúlt hetek teljesítményére, arra a következtetésre jutottunk, hogy elkerülhetetlen a váltás" - fogalmazott Rudi Völler sportigazgató.

A 39 esztendős Wolf - akinek megbízatása az idény végégig szól, és korábban a VfB Stuttgart, valamint a Hamburger SV vezetőedzője volt, jelenleg pedig a német U18-as válogatott szakvezetője - jövő szombaton, hazai pályán, a sereghajtó Schalke 04 ellen irányítja majd először csapatát.