Vágólapra másolva!
Alessandro Nestát menesztették az olasz másodosztályú Frosinone labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról, utódja a játékosként ugyancsak világbajnok Fabio Grosso lett.

A klub közösségi oldalán Maurizio Stirpe elnök elmondta: a számára fájdalmas döntésre azért volt szükség, mert továbbra is szeretnének az élvonalba jutásért csatázni a szezon hajrájában, ám ettől egyre távolabb kerülnek.

A Frosinone 2019-ben esett ki a Serie A-ból. A mostani idényben, december közepén még harmadik volt a Serie B tabelláján, utána szinte az egész játékoskeretet koronavírusos megbetegedés sújtotta, és jelenleg már csak a 12. helyen áll.

A játékosként világbajnok és kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Nesta - a Perugia és a Miami FC irányítása után - 2019 nyarán vette át a Frosinonét, amely azóta 77 mérkőzésen 28 győzelem és 23 döntetlen mellett 26 alkalommal veszített.

Fabio Grosso lett Alessandro Nesta utódja a Frosinone labdarúgócsapatánál Forrás: NurPhoto via AFP/Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto/Emmanuele Ciancaglini

Utódja, Fabio Grosso legutóbb - tavaly augusztus és idén március 5. között - a svájci FC Sion vezetőedzője volt. Új csapatánál idén nyárig szóló szerződést kötött.