Vágólapra másolva!
Az ESPN értesülése szerint a norvég Erling Haaland kivásárlási árát 180 millió euróban állapította meg a Borussia Dortmund vezetősége.

A 20 éves támadó 2020 januárjában igazolt a Red Bull Salzburgtól a Ruhr-vidéki csapathoz, azóta 49 mérkőzésen 49 gólt rúgott. Az idei szezonban 31 meccsen 32 gól a mérlege, ebből ráadásul tízet a Bajnokok Ligájában szerzett, amivel a góllövőlista élén áll. Haaland ügynöke, Mino Raiola a napokban azt nyilatkozta, hogy ügyfele megszerzését tíz csapat engedheti meg magának.

Amikor Haaland 2020-ban a Dortmund csapatához igazolt, a szerződésébe belefoglaltak egy kivásárlási záradékot, ez azonban csak 2022 nyarán lép érvénybe, addig pedig a német csapat határozza meg a norvég támadó árát. Az ESPN értesülése szerint ez az összeg 180 millió euró, amit ha bármelyik csapat kifizetne, Neymar után Erling Haaland lenne a világ második legdrágább focistája.

Jadon Sancho és Erling Haaland a Dortmund két legértékesebb játékosa Forrás: dpa Picture-Alliance/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller

Annyi biztos, hogy a norvég támadó átigazolásában nem lesz helye alkudozásnak. Tavaly nyáron a Manchester United meg akarta szerezni az angol válogatott Jadon Sanchót, a Dortmund vezetősége azonban kerek perec kijelentette, hogy 120 millió font az ára. A United próbált alkudozni, de a német klub nem engedett, így Sancho végül maradt.

Haaland szerződése 2024-ig érvényes a Dortmunddal, azonban ha valaki idén nyáron akarja megszerezni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.